1

Temat: osoba z wykazu nie ma uprawnień

w przetargu na szkolenia był wymóg, ze wszystkie osoby biorące udział w realizacji przedmiotu zamówienia mają mieć uprawnienia pedagogiczne.
wykonawca dołączył wykaz 8 osób, z czego 1 osobą nie ma uprawnień pedagogicznych i zdeklarował się, że jednocześnie poprowadzi zajęcia z dla 6 grup.
czy możemy zastrzec przy podpisywaniu umowy, że ta jedna osoba bez uprawnień nie może brać udział w realizacji przedmiotu zamówienia?

pozdrawiam

2

Odp: osoba z wykazu nie ma uprawnień

szad napisał/a:

czy możemy zastrzec przy podpisywaniu umowy, że ta jedna osoba bez uprawnień nie może brać udział w realizacji przedmiotu zamówienia?

Powiedz, że żartujesz smile

3

smile

przeczytaj jeszcze raz co napisalas i sama stwierdzisz ze juz wszystko wiesz smile

4

Marko napisał/a:
szad napisał/a:

Powiedz, że żartujesz smile

nie żartuję, po prostu mam taką sytuację, a jest jedna oferta i nie bardzo wiem jak z tego wyjść. mam wykluczyć wykonawcę bo nie spełnia warunków udziału?

nie jestem alfa i omegą, więc jak coś budzi moje wątpliwości to pytam.

pozdrawiam

5

Jeśli określiłeś ile tych osób ma wykonawca mieć i tyle spełniających wymogi ma to po prostu do umowy wpiszesz, że takie szkolenia poprowadzi pan/pani X a takie Y itd  Pani niespełniająca wymogów musi szukać pracy gdzie indziej

6

a jesli nie ma innej ktora moze prowadzic sz. - uzupelnij.

7

Marko napisał/a:

Jeśli określiłeś ile tych osób ma wykonawca mieć i tyle spełniających wymogi ma to po prostu do umowy wpiszesz, że takie szkolenia poprowadzi pan/pani X a takie Y itd  Pani niespełniająca wymogów musi szukać pracy gdzie indziej

nie było powiedziane ile dokładnie ma mieć osób. wykonawca zadeklarował że będzie szkolił jednocześnie 6 grup a osób wykazał 8, więc posiada kadrę do wykonania zamówienia. tylko ta 1 osoba nie będzie mogła prowadzić zajęć z dziećmi.

8

szad napisał/a:
Marko napisał/a:

nie było powiedziane ile dokładnie ma mieć osób. wykonawca zadeklarował że będzie szkolił jednocześnie 6 grup a osób wykazał 8, więc posiada kadrę do wykonania zamówienia. tylko ta 1 osoba nie będzie mogła prowadzić zajęć z dziećmi.

No to w czym problem jak spełniają Twoje  warunki ? Może ta jedna osoba będzie sprzątać po zajęciach big_smile

9

Skubidu1 napisał/a:

No to w czym problem jak spełniają Twoje  warunki ? Może ta jedna osoba będzie sprzątać po zajęciach big_smile

problem taki, że wykazie osób w zakresie czynności wykonawca wpisał, że osoba ta będzie prowadzić zajęcia.