1

Temat: "rozwiązanie" zawieszenia biegu terminu związania ofertą

Po wyborze najkorzystniejszej oferty wpłynął protest. Bieg terminu związania ofertą uległ zawieszeniu. Protest został oddalony jako bezzasadny a do tego protestu nie przysługuje odwołanie. Wiem że bieg terminu związania ofertą ulega zawieszeniu do czasu ostatecznego rozstrzygnięcia protestu. Mam jednak problem. W piątek przesłalismy inf o rozstrzygnięciu protestu i teraz nie wiem czy i jak informuje się oferentów o "rozwiązaniu"  zawieszenia biegu terminu związania ofertą.
Proszę o pomoc.

2

Odp: "rozwiązanie" zawieszenia biegu terminu związania ofertą

rozstrzygniecie + kultura prawna wykonawcy (art. 181 ust. 1, 182 ust. 2 pkt 1 PZP) wystarczy. wink

3

Jeśli nie zamierzasz przedłużać - nie masz potrzeby. Mają wiedzieć tylko tyle niezbędne.

4

No dobrze, ale o roztrzygnięciu protestu inf tylko tych co wzięli w nim udział. A co z resztą wykonawców?? Czy do nich tez ma dotrzeć inf o "odwieszeniu" biegu terminu związania ofertą??

5

Ale termin związania ofertą juz był właśnie wydłużony.

6

Pewna moja znajoma w takiej sytuacji powiedziala by tak: DOBRĄ PRAKTYKĄ JEST ...

Mozesz powiadomic aczkolwiek ustawa nie naklada na Ciebie takiego obowiazku, tak ja to robi w przypadku zawieszenia (181.2).

7

Dziękuję bardzo za pomoc. Czyli jest tak jak mi się wydawało: mogę powiadomić ale nie muszę smile