1

Temat: projekt i wykonanie

Potrzebuje poraday, gdyż muszę przygotować przetarg na projekt i wykonanie oddymiania klatek schodowych, chcemy aby jedna firma przygotowała sobie projekt i go wykonała, wiec zastanawia mnie tylko  jak to ująć, żeby składający ofertę załączyli do niej gotowy projekt + oferte wykonania robót, żebyśmy mogli ocenić  na tym etapie czy projekt od razu ejst dobry ( tzn. zgodny z p.poż. i dostosowany do obecnego systemu p.poż.- w SIWZ będą wsyztskie dane i dokumenty potrzebne do opracownaia projektu) czy musze jakby podzielić na dwie części przetarg,1-projekt, 2- wykonanie.

2

Odp: projekt i wykonanie

Do tego pytania : jeżeli ogłoszę przetarg na projekt i wykonanie ,to jak zawrzeć w SIWZ nasze oczekiwania co do projektu, tzn. np. że nie chcemy ruszać drzwi  dopasować system oddymiania do istniejącego systemu p.poż., czy mogę w SIWZ zawrzeć te wytyczne, czy jakiś fachowiec powinien zrobić nam takie wytyczne.

3

Odp: projekt i wykonanie

Dla zainteresowanych, może komu się przyda
poradziłam sobie sama, mianowicie zostanie przygotowany program funkcjonalno - użytkowy, który rozwiąże wszystkie moje problemy, i ogłoszę przetarg na projekt i wykonanie .:)