1

Temat: Kiedy nowe rozporządzenia wykonawcze?

Witojcie! Wie ktoś może czy nowe rozporządzenia wykonawcze odnośnie wzorów druków wyjdą w tym samym dzienniku co nowelizacja? Czy to co jest na stronie uzp to wersja "pewna" czy mogą być jakieś zmiany jeszcze?
Wiem, ze zaraz powiecie zebym ze dwa dni zaczekał to się dowiem.....
smile

pozdro

Wiking (Viking)

2

Odp: Kiedy nowe rozporządzenia wykonawcze?

Na stronie www.uzp.gov.pl:

W dniu 27 kwietnia 2006 r. poniższe projekty zostały przyjęte przez Komitet Rady Ministrów;

Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów w sprawie wysokości wynagrodzenia za czynności arbitrów.

Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów w sprawie wysokości oraz szczegółowych zasad pobierania wpisu od odwołania oraz szczegółowych zasad rozliczania kosztów w postępowaniu odwoławczym.

Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów w sprawie regulaminu postępowania przy rozpatrywaniu odwołań.

Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów w sprawie wzorów ogłoszeń przekazywanych Prezesowi Urzędu Zamówień Publicznych.

W dniu 25 kwietnia 2006 r. poniższy projekt został przyjęty przez Komitet Europejski Rady Ministrów

Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów w sprawie średniego kursu złotego w stosunku do euro stanowiącego podstawę przeliczania wartości zamówień publicznych .

W dniu 28 kwietnia 2006 r. poniższe projekty zostały przyjęte przez Komitet Europejski Rady Ministrów

Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane.

Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów w sprawie kwot wartości zamówień i konkursów, od których jest uzależniony obowiązek przekazywania ogłoszeń Urzędowi Oficjalnych Publikacji Wspólnot Europejskich.

Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów w sprawie protokołu postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.
Załączniki

Urząd prezentuje teksty projektów aktów wykonawczych do ustawy  - Prawo zamówień publicznych podkreślając jednocześnie, że treść tych projektów nie jest ostateczna.

3

I znowu podziękowania neleżą się pracowitej Emi.

4

Dziękuję, krówka mocno się rumieni smile

5

Emi, gdzie jesteś? Ty na pewno wiesz kiedy one mają zacząć obowiązywać?

6

Bez rumienca odpowiem ze akty mają obowiazywac od 25 maja! zostaly juz dawno skierowane do podpisu przez premiera

7

A ja wiem trochę więcej a mianowicie dzwoniłam już jakiś czas temu do Redakcji Dzienników i Monitorów i tam też właśnie miły Pan mnie poinformował, że częśc rozporządzeń już czeka sobie na publikację. Założenie jest takie spłyną wszystkie to i wszystkie razem zostaną opublikowane.... a opublikowane zostaną  najpóźniej 24 maja pewnie smile

8

Słowo się rzekło i tak dzisiaj tj. 24 maja w DZ.U. nr 87 zostały opublikowane akty wykonawcze do ustawy - Prawo zamówień publicznych. Pałen tekst znajdziecie na stronie www.noweprzetargi.pl dział AKTUALNOŚCI

MIŁEJ LEKTURY smile

9

Ciagle brakuje nam jednego Rozporządzenia  w sprawie zakresu informacji zawartych w rocznym sprawozdaniu o udzielonych zamówieniach publicznych oraz jego wzoru. Co z nim?