1

Temat: bŁĄD W FORMULARZU OFERTOWYM

Pomocy! Zrobiliśmy postępowanie na tonery do drukarek, załączniki do siwz są ok, wszystkie ilości tonerów się zgadzają, ale w FORMULARZU OFERTOWYM wpisałam błędną ilość w 3 pozycjach, oczywiście większą, niż w opisie przedmiotu zamówienia. Wykonawcy złożyli oferty, otwarcie nastąpiło, czytam i oczom nie wierzę - popełniłam błąd!!! Wykonawcy złożyli oferty wg ilości podanej w FORMULARZU OFERTOWYM, czyli większej i wg tego obliczyli cenę. Sprawdzałam to cholerstwo wiele razy, a jednak mi umknęło. Co robić???

2

Odp: bŁĄD W FORMULARZU OFERTOWYM

kamila78 napisał/a:

a jednak mi umknęło.

a masz zapis ze zrealizuujesz calosc dostawy? czy mozesz czesc odpuscic?

wydaje sie ze oferty sa porownywalne a te kilka sztuk (jesli to nieznaczna roznica) umknelo... wink

3

Nie mam takiego zapisu, w wykazie materiałów eksploatacyjnych mam podane dokładne ilości tonerów, tylko w formularzu mi się pomyliło i wpisałam 5 więcej

4 (edytowany przez kamila78 2009-05-31 16:44:32)

Moi drodzy, a nie mogę poprawić obliczeń wykonawców powołując się na prawidłowe zapisy ilości tonerów w opisie przedmiotu zamówienia w siwz? Przecież to zwykła pomyłka pisarska. Skoro poprawia się pomyłki wykonawców, to powinno się również poprawiać pomyłki zamawiającego. Opis w siwz, umowie, protokołach jest prawidłowy, błędny jest tylko formularz ofertowy w 3 pozycjach!!!

Chciałam jeszcze dodać, że to w trybie zapytania o cenę.