1

Temat: termin wniesienia protestu

jeśli wypada w sobotę, to mogę go złożyć w poniedziałek, czy muszę w piątek?

jeśli brać pod uwagę KC to w piątek, a może ktoś wie co KIO na to?

2

Odp: termin wniesienia protestu

Miałem niedawno podobny problem. Nie wiem tylko z jakiego przepisu KC wnioskujesz, że pismo ma być dostarczone w sobotę?

pzdr

3

Ale głupoty popisałam smile

oczywiście jeśli termin wypada w sobotę to muszę złożyć w sobotę (nie wiem skąd mi się wziął ten piątek sad)

Ikant wierz mi, ma być dostarczone w sobotę. Nie pamiętam dokładnie paragrafu ale ogólnie chodzi o to, że przesuwa się na dzień roboczy tylko w sytuacjach kiedy termin wypada w niedzielę lub dzień świąteczny. Sobota nie jest ani niedzielą ani dniem świątecznym, więc jeśli wypada w sobotę trzeba złożyć w sobotę. To że np. zmawiający w tym dniu nie pracuje nie ma nic do rzeczy.

4

Przy obliczaniu terminów dotyczących wniesienia protestu stosuje się artykuły 111 i 115 KC.
W art.115 jest zapis, że jeżeli koniec terminu do wykonania czynności przypada na dzień ustawowo wolny od pracy (niedziela jest takim dniem, a sobota nie), termin upływa dnia następnego.
Moim zdaniem jeśli termin upływa w sobotę, to najlepiej aby protest został złozony w piątek

5

hamerek napisał/a:

a KIO mowi do soboty wlacznie - jesli bedziesz mial/a taka mozliwosc (technicznie)

6 (edytowany przez Marta 2009-07-17 07:08:52)

logicznym jest ze urzędy w sobote nie pracuja, a wiec zamawiajacy nie zapozna sie z trescia protestu, a w poniedzialek odbierze i protest po terminie:-)

7

Marta napisał/a:

logicznym jest ze urzędy w sobote nie pracuja, a wiec zamawiajacy nie zapozna sie z trescia protestu, a w poniedzialek odbierze i protest po terminie:-)

Marta powiedz że żartujesz... smile

8

lolilap napisał/a:
hamerek napisał/a:

a KIO mowi do soboty wlacznie - jesli bedziesz mial/a taka mozliwosc (technicznie)

no przecież sie poprawiłam sad

9

Marta napisał/a:

tiaaaa
zycze powodzenia smile