1

Temat: uniewaznienie

jesli uniewazniam postępowanie, ze względu na brak ofert niepodlegajacych odrzuceniu , to najpierw informuję wykonawców o odrzuceniu ofert , a nastepnie o unieważnieniu postepowania? czy wszystko w jednym pismie trzeba zawrzeć?

2

Odp: uniewaznienie

a po co to rozdzielać?

3

a co w przypadku gdy jedna of. wykluczam i odrzucam, druga przekracza moje dostepne srodki,
w ogloszeniu do uczestnikow informuje ich o wyborze??? najkorzystniejszej, odrzuconych, wykl, a na samym koncu o uniewaznieniu ze wzgl na brak srodkow?????

sam juz nie wiem smile

4

dodam tylko ze dotyczy to post sprzed nowelki

i prosze o szybka pomoc:) PILNE

5

problem mam tylko z tym czy dokonuje tu wyboru najkorzystniejszej of na podstawie kryteriow zawartych w siwz - zgodnie z art 91.1 UPZP i czy o tym rowniez informuje wykonawcow?

zgodnie z art 92.1 tak , ale jak to sie ma do uniewaznienia (art 93.1.4)?

6

lolilap napisał/a:

zgodnie z art 92.1 tak , ale jak to sie ma do uniewaznienia (art 93.1.4)?

A jaka jest przesłanka w 93.1.4 ??

7

cena najkorzystniejszej of.  przewyzsza kwote... itd

8

W czym wiec problem?

9

czy w ogloszeniu do wykonawcow podaje informacje o wyborze najkorzystniejszej czy nie? - jesli i tak uniewazniam.
mam watpliwosc wynikajaca z zapisu art 94.1. o koniecznosci zawarcia umowy w zwiazku z powiadomieniem o wyborze najkorzystniejszej.

wlasciwie nie ja ale chcialbym poznac - szczegolnie - twoja opinie.

10

Moja jest taka- nie moge unieważnić na podst. 93.1.4 jak nie wybiore najkorzystniejszej to raz, a dwa co mi broni (o ile nie nakazuje) poinformować wykonawców o wszystkim w jednym piśmie?

11

popraw jesli sie myle

1. wg mnie dokonujemy wyboru najkorzystniejszej oferty , wg UPZP jestesmy zobligowani powiadomic o tym Wyk

2. kierownik decyduje czy posiadamy srodki na sfinansowanie tego zadania - NIE - wiec uniewazniam

mamy tu 2 czynnosci , tak wiec watpliowsc dotyczy tego czy nalezy w pismie o uniewaznieniu zawierac rowniez informacje o dokonaniu wyboru najkorzystniejszej of czy tego wyboru nie dokonalismy i takiej informacji nie zamieszczamy?

12

wlasnie czyli wg ciebie dokonujemy wyboru nakjjkorzystniejszej!>? i o tym musimy powiadomic wykonawce?

13

Sorki ja już jaśniej nie umiem napisać... sad

14

potwierdz llub zaprzecz bo tocze tu batalie z szefem smile

czy jesli uniewazniasz dajesz ogloszenie w ktorym informujesz o wyborze najkorzystniejszej oferty?? i wtym samym pismie o uniewaznieniu ze wzgl na brak srodkow?

nie martw sie ja tez juz tak mam sad

15

lolilap napisał/a:

czy jesli uniewazniasz dajesz ogloszenie w ktorym informujesz o wyborze najkorzystniejszej oferty?? i wtym samym pismie o uniewaznieniu ze wzgl na brak srodkow?

Jeśli mówimy o uniewaznieniu na podst. 93.1.4 to odpowiedź brzmi yes yes yes

16

ee tam zabawa, ja od razu uniewazniam i tyle

17

no to mi nie pomagacie:) marko twoja opinia jest mi blizswza ale kier rozkazuje zrobic inaczej sad serce mi sie kraje

18

A co Ci szkodzi posłuchać szefa?

19

lolipap nie traktuj mnie jak wyrocznie bo mi do niej daleko a jak ktoś sie za taką w zamówieniach uważa to niech sie leczy - kwestia czy znajdzie skutecznego lekarza big_smile. W środowisku zamawiaczy zdania są podzielone i to można rzec w stosunku 50/50. Jedno i drugie ma swoje racje i tak naprawde czy wybierzesz (formalnie) najkorzystniejszą czy nie to głowa Twa ocaleje wink. Kwestia umiejętności i woli obrony swego stanowiska wink

20

Wtrącę się. Ja osobiście robię dwa pisma w jednej kopercie.