1

Temat: 2 etapy a termin wykonania

ogłaszamy przetarg gdzie chcemy jednego wykonawcę (remont budynku), w związku ze złożonym wnioskiem o dofinansowanie prace mają być wykonane w dwóch etapach(w tych dotacjach z każdego będziemy rozliczać sie osobno). problem jest taki pierwszy etap ma być zrobiony do 16.11 drugi do 26 lipca 2010. jako termin zakończenia podajemy ten drugi tak? czy w specyfikacji możemy podać do kiedy trzeba zakończyć każdy etap z osobna czy nie będzie to wtedy że ogłoszenie nie jest zgodne ze SIWZ?
proszę o szybką odpowiedź

2

Odp: 2 etapy a termin wykonania

aga27 napisał/a:

problem jest taki pierwszy etap ma być zrobiony do 16.11 drugi do 26 lipca 2010. jako termin zakończenia podajemy ten drugi tak? czy w specyfikacji możemy podać do kiedy trzeba zakończyć każdy etap z osobna czy nie będzie to wtedy że ogłoszenie nie jest zgodne ze SIWZ?

w ogloszeniu i w siwz powinny byc podane te same terminy zakonczenia prac, jezeli dzielicie na etapy z podaniem ostatecznych terminow wykonania to tym bardziej takie info jest wymagane.

3

W ogłoszeniu, w sekcji II.2 wpisujesz: 26 lipca 2010, następnie w sekcji IV.3.13 - doprecyzuj sekcje II.2.

4

nie wiem co masz na myśli madziulek
w ogłoszeniu podajesz albo czas trwania umowy albo datę np. zakończenia prac
natomiast siwz reguluje szczegóły reaslizacji umowy (terminy etapów, a nawet harmonogram czy też inne uregulowania) i to jest ok.

5

podajesz ostatnia date. mozesz uszczegolowic w ogloszeniu w uwagach.

6

danaug napisał/a:

nie wiem co masz na myśli madziulek
w ogłoszeniu podajesz albo czas trwania umowy albo datę np. zakończenia prac

owszem ale postepowanie w etapach mozna uszczegołowic w sekcji II.1.3 -to mialam na mysli wink

7

dszięki, chodziło mi właśnie o to, czy jeżeli podamy ostateczny termin wykonania zamówienia to możemy jeszcze wymagać aby np. I etap był skończony do np. 6 listopada 2009 a drugi etap do 18 lipca 2010