1

Temat: oferta cenowa

PN, przedmiotem zamówienia są urządzenia wielofunkcyjne + usługi - dowóz, instalacja, przeszkolnie dwóch osób zamawiającego z obsługi),
czy w wzór formularza oferty mogę tak sformułować:
- wartość sprzętu netto: .......
-  podatek VAT  ...... % od sprzętu:...........
- wartość sprzętu brutto:............
- wartość usług dodatkowych brutto:.........
- razem koszt oferty brutto (warość sprzetu brutto+wartość usług doadatkowych   brutto):................. ?

2

Odp: oferta cenowa

hmm a nie możesz po prostu cenę netto i brutto za całość zamówienia? (cena ryczałtowa)
tak chyba będzie najprościej

3

a czy nie będzie błędem połącznie ceny sprzętu i usług?( inna jest wysokość VAT na sprzęt , a inna na te pozostałe usługi) czy w cenie urządzenia wielofunkcyjnego można uwzględnić koszty jedo montażu, instalacji i przeszkolenia pracownika?

4

Mozesz tak: brutto montaż + brutto instalacja + brutto przeszkolenie = Cena oferty brutto

5

MIRAS napisał/a:

Mozesz tak: brutto montaż + brutto instalacja + brutto przeszkolenie = Cena oferty brutto

+brutto sprzęt, wtedy będzie cena oferty brutto.
netto nie będzie mi do niczeg potrzebne?

A czy błędem będzie tak:
-cena netto sprzętu z usługami dodatkowymi określonymi w opisie przedm. zam - ......
- VAT od sprzętu z usługami dodatkowymi określonymi w opisie przedm. zam. - .......
-cena  brutto sprzętu z usługami dodatkowymi określonymi w opisie przedm. zam. - .....

Wtedy ceny dodatkowych usług wykonawcy wliczyliby w marżę, po prostu uwzglęnili w cenie sprzętu. Właśnie z takimi rozwiązaniami spotkałam się w postępowaniacj innych zamawiających.

6

A może po prostu tak:

netto montaż     (stawka Vat)     brutto montaż
        ...                         ....                    ....
        ...                         ....                    ....

Cena netto                                Cena brutto

Cena brutto - do oceny ofert;
Cena netto - będzie Ci potrzebna do ogłoszenia o udzieleniu zamówienia.

7

A czy błędem będzie tak:
-cena netto sprzętu z usługami dodatkowymi określonymi w opisie przedm. zam - ......
- VAT od sprzętu z usługami dodatkowymi określonymi w opisie przedm. zam. - .......
-cena  brutto sprzętu z usługami dodatkowymi określonymi w opisie przedm. zam. - .....

Wtedy ceny dodatkowych usług wykonawcy wliczyliby w marżę, po prostu uwzglęnili w cenie sprzętu. Właśnie z takimi rozwiązaniami spotkałam się w postępowaniacj innych zamawiających.

8

Uparciuch... Nie będzie błędem, tylko zamiast " VAT od sprzętu z usługami dodatkowymi określonymi w opisie przedm. zam. - ......." proponuję: "kwota podatku VAT"

9

przepraszam za mój upór i bardzo dziękuję za pomoc smile