Temat: braki w ofercie
Czy można jakoś uzupełnić ,poprawić w ofercie braki tzn. Wykonawca nie podał w tabelce nazwy producenta komputerów a miał podać ,tzn dokładnie miał wypełnić formularz ofertowy,
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → braki w ofercie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy można jakoś uzupełnić ,poprawić w ofercie braki tzn. Wykonawca nie podał w tabelce nazwy producenta komputerów a miał podać ,tzn dokładnie miał wypełnić formularz ofertowy,
Wezwij do wyjaśnienia
i co dalej??
Podłączę się, bo mam problem z tej samej "dziedziny".Wykonawca miał podać model i jego parametry. Podał model, który nie spełnia podanych poniżej przez siebie parametrów i tym samym wymaganych w opisie przedmiotu zamówienia. Wezwany do wyjaśnień napisał, że to omyłka pisarska.
Z tym, że model, którego nazwę niby omyłkowo wpisał istnieje, jego paramerty nie spełniają wymagań zamawiającego. Wygląda to, jakby wpisał model, a pramerty skopiował z SIWZ, niesprawdzając jak jest faktycznie.
Omyłka pisarska wyglądałby w/g wykonawcy tak: XX 2136 zamiast XX 9635 (XX nazwa modelu). Uznalibyście?
Na pewno nie jest to oczywista omyłka pisarska.
Tak, wiem. Nie mam zamiaru tego poprawiać jako oczywistą omyłkę pisarską. Jakby była oczywista nie zwracałbym się o wyjaśnienie. Jestem bardziej skłonna do odrzucenia tej oferty, ale chciałbym poznać Wasze zdanie. Powstrzymują mnie tylko parametry, które są właściwe do modelu, spełniającego wymogi zamawiającego.
No właśnie firmy nie podały numerów katalogowych i nazw producenta. Jeśli wezwę do wyjaśnień i Wykonawcy odpowiedzą, że zapomnieli to czy mogę to potraktować jako inną omyłkę i poprawić, czy to nie powoduje istotnej zmiany w ofercie?Jeśli odrzucę oferty, będę mieć protesty x 5 -odrzucę 5 ofert.
Wiecznie mam problem z tym co można poprawić, a czego nie wolno (jeśli chodzi o art. 87 ust. 2 pkt3).
Wiecznie mam problem z tym co można poprawić, a czego nie wolno (jeśli chodzi o art. 87 ust. 2 pkt3).
Sporo pomogą zeszyty orzecznicze KIO
ftp://ftp.uzp.gov.pl/publikacje/orzecznictwo_KIO/
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → braki w ofercie
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc