Temat: wadium bez oferty
Mam wpłacone przelewem wadium, ale nie mam oferty
Wymyśliłam, że firma X nie jest Wykonawcą w znaczeniu ustawy, dlatego mogę zwrócić to wadium "od razu" poza art. 46.
Co Wy na to?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Wadium → wadium bez oferty
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam wpłacone przelewem wadium, ale nie mam oferty
Wymyśliłam, że firma X nie jest Wykonawcą w znaczeniu ustawy, dlatego mogę zwrócić to wadium "od razu" poza art. 46.
Co Wy na to?
Kiedy było otwarcie ofert?
Otwarcie ofert odbyło się 23 października 2009, no a umowa będzie dopiero
z datą 5 listopada 2009. Gość wyraźnie chce zwrotu pieniędzy.
Temat był całkiem niedawno... Poszukaj albo może ktoś linka podrzuci - ja nie mam czasu
Jeżeli masz pewność że nie ma "oferty" złożonej po terminie - to możesz zwrócić bez odsetek (nie jest to wadium w rozumieniu PZP). Jeśli takiej pewności nie masz poczekaj - 7/10 dni od otwarcia i zwroć bez odsetek.
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=4168
Zwróć tę kasę bez odsetek skoro nie ma oferty. Nie czekaj na nic
i słusznie
a moze dokumentow nie uzupelni ja bym zatrzymal hehheh
pewnie ze zwrocic
...zwrócić, zwrócić... nawet jak sie oferta znajdzie to i tak przetarg do unieważnienia.
MIRAS, dlaczego ma być unieważnione?
Jeżeli oferta została złożona w terminie do siedziby zamawiajacego, a nie dotarła do miejsca otwarcia ofert o wyznaczonej godzinie z przyczyn leżących po stronie zamawiającego, a następnie się znajdzie - to pozostaje tylko unieważnienie.
ale o czym Ty mówisz? Jaka oferta? Po terminie? Skąd to wziąłeś?
Słuchajcie sprawa jest już jasna. Wczoraj gość przyszedł z pismem, że w związku z nie złożeniem oferty na remont prosi o zwrot wpłaconej "kaucji" i podał numer konta.
A więc... zwracam
Pozdrawiam
ale o czym Ty mówisz? Jaka oferta? Po terminie? Skąd to wziąłeś?
Naprawdę nie wiesz o co kaman? Czy mnie podpuszczasz
Nie wiem o co kaman
Miras chciał powiedzieć, że w olbrzymim gąszczu pokoi oferta zaginęła chwilowo np. w drodze z sekretariatu do Komsji i na salę otwarcia:)
kiedys nawet literatura fachowa opisywala historie pani z sekretariatu (nic nie ujmujac Paniom z sekretariatu)
Miras chciał powiedzieć, że w olbrzymim gąszczu pokoi oferta zaginęła chwilowo np. w drodze z sekretariatu do Komsji i na salę otwarcia:)
....dokładnie to chciałem powiedzieć
Ale wynika z tego tutaj, że W wniósł wadium, ale nie złożył oferty (miałem kilka takich przypadków), a nie ma nic o zaginieciu oferty po jej złożeniu, więc nie rozumiem tego unieważniania...
to juz takie gdybanie - 3 kroki za daleko
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Wadium → wadium bez oferty
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc