1

Temat: Terminy

Mógłbym Was prosić o pomoc w liczeniu terminów??

Przetarg powyżej progów. 60 dni związania ofertą.
Otwarcie 14.09.
Wobec czego 12.11. koniec terminu związania ofertą
Protest wniesiony 23.10. (piątek). Powiadomienie o proteście łącznie z wszystkimi wymogami 26.10. Dni zawieszenia liczę od 26? (tzn. 27,28,29,30 ... itd)

Rozstrzygnięcie  protestu 02.11.

Od kiedy wznawia się bieg terminu zw. ofertą?
- z upływem terminu na wniesienie odwołania tak? lub ewentualnie z dniem wydania postanowienia KIO?

Czyli np. z  upływ terminu na wniesienie odwołania -to będzie 13.11? Muszę w takim wypadku tego dnia poinformować wykonawców o wznowieniu biegu?

Czy mogę w okresie zawieszenia zwrócić się do wykonawców o przedłużenie terminu związania ofertą z jednoczesnym przedłużeniem wadium (wadium w gotówce). Czy mogę w takim piśmie nie określić ilości dni a tylko dokładną datę np . do 15 grudnia 2009 r.

Dziękuję za pomoc.

2 (edytowany przez hamerek 2009-11-02 14:27:11)

Odp: Terminy

Bitter napisał/a:

Mógłbym Was prosić o pomoc w liczeniu terminów??

Przetarg powyżej progów. 60 dni związania ofertą.
Otwarcie 14.09.
Wobec czego 12.11. koniec terminu związania ofertą
Protest wniesiony 23.10. (piątek). Powiadomienie o proteście łącznie z wszystkimi wymogami 26.10. Dni zawieszenia liczę od 26? (tzn. 27,28,29,30 ... itd)

24 jest pierwszym dniem zawieszenia, ostatni jest w dniu ostatecznego rozstrzygnięcia protestu

Bitter napisał/a:

Rozstrzygnięcie  protestu 02.11.

Od kiedy wznawia się bieg terminu zw. ofertą?
- z upływem terminu na wniesienie odwołania tak? lub ewentualnie z dniem wydania postanowienia KIO?

Czyli np. z  upływ terminu na wniesienie odwołania -to będzie 13.11?

termin na wniesienie odwołania upływa 12.11, jeśli nie zostanie wniesione to od 13.11 odwieszasz termin

Bitter napisał/a:

Muszę w takim wypadku tego dnia poinformować wykonawców o wznowieniu biegu?

ustawa nie mówi nic o informowaniu o wznowieniu biegu
musisz powiadomić jedynie o zawieszeniu

Bitter napisał/a:

Czy mogę w okresie zawieszenia zwrócić się do wykonawców o przedłużenie terminu związania ofertą z jednoczesnym przedłużeniem wadium (wadium w gotówce).

możesz

Bitter napisał/a:

Czy mogę w takim piśmie nie określić ilości dni a tylko dokładną datę np . do 15 grudnia 2009 r.

Dziękuję za pomoc.

możesz, bylebyś nie przedłużył o więcej niż 60 dni