1

Temat: podpisy na ofercie

W SIWZ w opisie sposobu przygotowania oferty wpisalismy, że każda karta oferty sporządzonej w formie pisemnej i załączniki winny być ponumerowane, spięte oraz podpisane.
Druk oferty  składa sie z dwóch kartek, oferent podpisał tylko drugą, umowa składa sie z kilku stron i tak samo podpisała tylko ostatnia sytonę , oprócz tego ponumerował tylko pierwsze strony wszystkich załaczników.
Oferta jest najkorzystniejsza, zostawic tak jak jest czy drugi oferent moze złozyc protest jezeli wybierzemy pierwsza oferte jako najkorzystniejsza ??

2

Odp: podpisy na ofercie

Zostaw to w spokoju. Są to uchybienia formalne, niepowodujące odrzucenia oferty.

3

ale wzywac do uzupełnienia ?

4

...ależ skąd!!!

5

AnnaM napisał/a:

oprócz tego ponumerował tylko pierwsze strony wszystkich załaczników.

a podpisał?

6

zostaw w spokoju, wezwac do uzupełnienia możesz tylko na podst. art. 26/3, oferty nie uzupełniasz

7

MIRAS napisał/a:
AnnaM napisał/a:

a podpisał?

podpisał - oprócz projektu umowy - podpisał tylko jej ostatnią stronę

8

Wszystko jest ok!
A na przyszłość nie żądaj, aby wykonawcy do oferty dołączali podpisany czy też parafowany projekt/wzór umowy.

9

AnnaM napisał/a:
MIRAS napisał/a:
AnnaM napisał/a:

a podpisał?

podpisał - oprócz projektu umowy - podpisał tylko jej ostatnią stronę

Wszystko jest w porzo  cool

10

AnnaM napisał/a:

W SIWZ w opisie sposobu przygotowania oferty wpisalismy, że każda karta oferty sporządzonej w formie pisemnej i załączniki winny być ponumerowane, spięte oraz podpisane.

WINNY = POWINNY = NIE MUSI

11

A ja mam dziwną sytuację- wykonawca złożył ofertę- tylko na pierwszej stronie formularza ofertowego jest pieczątka FIRMOWA (nie imienna), a calutka oferta- formularz ofertowy, kosztorys ofertowy oraz wszytskie dokumenty-  są jedynie zaparafowane- żadnej pieczątki imiennej, brak czytelnego podpisu. Nie jestem w stanie dojść kto podpisał ofertę.