1

Temat: modyfikacja SIWZ we wzorze na obliczenie punktów za kryterium

Mam problem bo nie wiem czy mogę dokonać modyfikacji treści specyfikacji w miejscu gdzie podaję wzór na obliczenie punktów za kryteium "cena". Stosunek najniżej ceny brutto do ceny badanej oferty pomnożyłam przez 90 pkt, przy czym cena jest jedynym kryterium. Powinnam pomnożyć przez 100 pkt. Prowadzę jednocześnie dwa postępowania, stąd ta pomyłka. Czy mogę dokonać zmiany, która w jakimś stopniu dotyczy kryterium, ale samego kryterium nie zmieniam, czy też powinnam unieważnić postępowanie. Art. 38 pkt 5 zakazuje modyfikacji SIWZ gdy dotyczy kryteriów oceny. Bardzo proszę o pomoc!!!!!!!

2

Odp: modyfikacja SIWZ we wzorze na obliczenie punktów za kryterium

A jak chcesz zmodyfikować ogłoszenia?

3

Modyfikacja SIWZ nie może dotyczyć również warunków udziału w postępowania oraz sposobu ich spełniania. Mój błąd polega na tym, że niewłaściwie wskazałam dokumenty, które podmioty przystępujące do przetargu wspólnie, powinny złożyć oddzielnie (zamiast "b) - e)" wpisałam "b) - d)", czyli o wyróżniłam o jeden dokument za mało). Czy mogę to poprawić. Błagam o pomoc, mam mało czasu!!!!!!

4

W ogłoszeniu jest dobrze - Kryterium cena - 100% . Chyba nie musiałam w ogłoszeniu podawać wzoru.

5

Jak dla mnie postępowanie do kosza...

6

Z własnego doswiadczenia w arbitrazu wiem, ze nie wolno zmieniac niczego co ma jakikolwiek związek z kryterium oceny ofert.
Ale w Twojej sytuacji nie widze potrzeby zmian. Czy pomnozysz przez 90 czy przez 100 czy przej inną liczbę - to nie ma znaczenia. Stosunek tych cen pozostanie ten sam.

7

To w takim razie czy mogę dziasiaj unieważnić postępowanie i dzisiaj ogłosić nowe postępowanie.

8

Ponadto postępowanie jest do 60.000 więc arbitrażu nie będzie.

9

Nie ma innej możliwości, musisz unieważnić postępowanie.

10

keramok napisał/a:

Ponadto postępowanie jest do 60.000 więc arbitrażu nie będzie.

To w takim razie nie musisz uniewazniac.
Bo ustawa pozwala zmieniac dokumenty, tylko arbitrzy tego nie lubią. big_smile
A w ogóle to co masz w punkcie e? ZUS czy KRK?

11

keramok napisał/a:

To w takim razie czy mogę dziasiaj unieważnić postępowanie i dzisiaj ogłosić nowe postępowanie.

Nie można w tym samym dniu unieważnic i jednocześnie wszcząć nowe postępowanie. Na unieważnienie przysługują także środki ochrony prawnej. Musisz czekać 7 dni.

12

nora4 napisał/a:

Nie można w tym samym dniu unieważnic i jednocześnie wszcząć nowe postępowanie.

Jak ktos chce, to mozna. Tylko po co?