1

Temat: zgoda faxem i mailem

W prowadzonym PN dopusciłam fax, mail, formę pisemną jako sposoby porozumiewania się. W odpowiedzi na zawiadomienie o stwierdzonych omyłkach z art. 87.2.3 wykonawca przesłał mi zgodę na poprawienie omyłek faxem, a także mailem. Czy mogę juz rozstrzygnąć postępowanie, czy muszę czekać, aż otrzymam pocztą zgodę wykonawcy na piśmie?

2

Odp: zgoda faxem i mailem

Możesz rozstrzygać.

3

Dzięki. A jeśli w formie pisemnej taka zgoda nigdy do mnie nie dotrze?

4

...dlatego właśnie możesz rozstrzygać, ponieważ w formie pisemnej może nigdy nie dotrzeć (i będzie ok.) smile

5

dzięki smile  taka banalna sprawa, ale wolałam się upewnić.

6

a jesli poprawiam ofert z art. 87 ust2 pkt 2 to daje w piśmie tez informacje o tych 3 dniach na wyrazenie niezgody wykonawcy na poprawe omylki rachunkowej??

7

A skąd ten pomysł w ogóle?

8

Marta napisał/a:

a jesli poprawiam ofert z art. 87 ust2 pkt 2 to daje w piśmie tez informacje o tych 3 dniach na wyrazenie niezgody wykonawcy na poprawe omylki rachunkowej??

nic nie trzeba.

9

Nic nie trzeba ale można.

10

czyli co tylko informuje co zostalo poprawione tak?w tym przypadku wykonawca nie ma wyjscia musi przyjac poprawke Zamawiajacego?

11

Tylko informujesz.
Marcelku - ale po co? Jeśli wykonawca nie wyrazi zgody, to i tak niczym nie skutkuje, ponieważ omyłki rachunkowe poprawiane są z automatu - czy wykonawca chce czy nie wink

12

Marta napisał/a:

czyli co tylko informuje co zostalo poprawione tak?w tym przypadku wykonawca nie ma wyjscia musi przyjac poprawke Zamawiajacego?

Nie, nigdy nie matk że nic nie może. Może, np. wnieść odwołanie albo poinformowac zamawiajacego o niezgodnej z przepisami ustawy czynnosci podjetej przez niego lub zaniechaniu czynnosci, do której jest on zobowiazany na podstawie ustawy, na które nie przysługuje odwołanie.