1

Temat: Negocjacje bez ogłoszenia

Mam pytanie. Czy wykonawca na Negocjacje musi przynieś np. KRS, pełnomocnictwo czy inne umocowanie prawne do negocjacji???. Jak wynika z art.63/2 w zaproszeniu do negocjacji nie żądamy powyższych dokumentów-umocowania. Zgadza się???

2

Odp: Negocjacje bez ogłoszenia

skoro Ci nie przyniósł to skąd wiesz, że negocjujesz z właściwą osobą - słowo honoru?

3

Stąd też  moje wątpliwości, ale z ustawy nie wynika obowiązek dostarczenia przez wykonawcę powyższych dokumentów na spotkanie negocjacyjne????

4

Nie jest powiedziane, że ma je złożyć ale jeśli przedsatwi Ci pełnomocnictwo.... to możesz negocjować. Dopiero w momencie podpisywania umowy - dokumentuje prawo do czynności prawnych (pełnomocnictwo, KRS itp)

5

Negocjacje mają być prowadzone z zaproszonymi wykonawcami, zgodnie z ustawą. Więc skąd będziesz wiedziec, że osoba, z którą właśnie negocjujesz jest wykonawcą, którego zaprosiłeś/aś?

6

wykonawca nie musi negocjować osobiście..

7

Czasem fizycznie nie jest to możliwe, bo wykonawcą może być osoba fizyczna, prawna, jednostka org. nieposiadajaca osobowości prawnej. Pisząc wykonawca, oczywiście miałam na myśli wykonawcę lub osobę reprezentującą wykonawcę.