1

Temat: podwykonawcy

nie mogę "rozgryźć" nowelizacji w zakresie nastepującego pytania: czy np. doświadczenie podywkonawcy można brać pod uwagę , jeżeli chodzi o spełnie warunku wymaganego przez zamawiającego w SIWZ doświdczenia? to samo pytanie dot. np. wymaganej kadry bądź innych warunków postawionych w SIWZ; chodzi mi o to, czy zamiast budować konsorcjum aby spełnić warunek postawiony w SIWZ mogę w ofercie zaznaczyć, że będe korzystała przy relizacji zmówienia z pomocy podywkonawców i jednocześnie wykorzystac potencjał podwykonawcy do spełnienia postawionych warunków...z góry dziękuję za jakąś podpowiedź

2

Odp: podwykonawcy

Z tego co mi wiadomo to podwykonawcy mogą spełniać ww. warunki.
Ale niech się jeszcze ktoś wypowie pozdrawiam

3

Antypka napisał/a:

1. czy np. doświadczenie podywkonawcy można brać pod uwagę , jeżeli chodzi o spełnie warunku wymaganego przez zamawiającego w SIWZ doświdczenia? 2. to samo pytanie dot. np. wymaganej kadry bądź innych warunków postawionych w SIWZ; chodzi mi o to, czy zamiast budować konsorcjum aby spełnić warunek postawiony w SIWZ mogę w ofercie zaznaczyć, że będe korzystała przy relizacji zmówienia z pomocy podywkonawców i jednocześnie wykorzystac potencjał podwykonawcy do spełnienia postawionych warunków

1. tak
2. możesz

4

dziękuję

5

Pamiętaj tylko o obowiązku z 26. ust. 2b zd. drugie.