Temat: podstwa wykluczenia
Witam.
Na jakiej podstawie mogę wykluczyć Wykonawcę który nie dostarczył dokumentów na potwierdzenie braku podstaw do wykluczenia? Minął czas na uzupełnienie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → podstwa wykluczenia
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam.
Na jakiej podstawie mogę wykluczyć Wykonawcę który nie dostarczył dokumentów na potwierdzenie braku podstaw do wykluczenia? Minął czas na uzupełnienie.
Wg mnie na podstawie art 89.1.2 - treść niezgodna z SIWZ. Odrzucasz, nie wykluczasz.
24.2.4
Raczej nie. -do kamila
Odrzucam w wyniku wykluczenia, ale jakimi art. się podeprzeć.....
edit
ups- zauwazyłem po wysłaniu że miras napisał odpowiedź
24.2.4
Raczej 24.2.3
- bo skoro ?minął czas na uzupełnienie?, to pewno według starej wersji ustawy.
Po pierwszej nowelizacji z grudnia a przed nowelizacją z 29 stycznia.
Wykonawca miał uzupełnić oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z art. 24 ust 1 pkt 2- ponieważ nie posiada KRS i dołączył do oferty tylko Zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności.
MIRAS napisał/a:24.2.4
Raczej 24.2.3
- bo skoro ?minął czas na uzupełnienie?, to pewno według starej wersji ustawy.
czyli? 24.2.4?? Brak oświadczenia związanego z 24 ust1 pkt 2 można uznać za nie wykazanie spełniania warunków udziału?
czyli? 24.2.4?? Brak oświadczenia związanego z 24 ust1 pkt 2 można uznać za nie wykazanie spełniania warunków udziału?
...tak warunku ustawowego: "O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, co do których jest brak podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy." - oczym warto napisac w ogloszeniu i SIWZ, inaczej sa watpliwosci, tym bardziej że wzor ogłoszenia o zamowieniu jest taki, jaki jest...
Na szczęście miałem taki zapis w siwz
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → podstwa wykluczenia
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc