Temat: Czy trzeba.
Mam takie pytanko, jeśli w przetargu nie wymagam "Wiedza i doświadczenie" to Czy w ogłoszeniu mogę nie wpisywać tego warunku albo wpisać pod ta pozycją "Nie dotyCzy"?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Ogłoszenia → Czy trzeba.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam takie pytanko, jeśli w przetargu nie wymagam "Wiedza i doświadczenie" to Czy w ogłoszeniu mogę nie wpisywać tego warunku albo wpisać pod ta pozycją "Nie dotyCzy"?
Też mam same dylematy związane z nowym wzorem w biuletynie. Widziałam, że niektórzy wpisują nie dotyczy, niektórzy całkiem pomijają. A ja się zastanawiam, czy w tym miejscu wpisać tylko spełnia nie spełnia, czy klepać po kolei wszystkie dokumenty na jakiej podstawie ma spełniać- nie - spełniać, jesli tak to po co skoro wymieniamy je wszytkie później tylko punkt niżej. Czy ktoś znalazł złoty środek?
No ale jak nie opiszemy tylko spełnia czy nie spełnia w tym wypadku To Wykonawca zgłupieje a niby ma być jasność
A może wszędzie wpisać np. oświadczenie?
Te opcje sa prawidłowe:
1. Nie wpisujemy nic
2. Wpisujemy: nie dotyczy
3. Wpisujemy, np.: W zakresie warunku udziału w postępowaniu, o którym mowa w pkt. III.3.1 ogłoszenia w celu ubiegania się o udzielenie zamówienia nie jest wymagane spełnianie żadnych szczególnych wymogów.
Dzięki Miras
Te opcje sa prawidłowe:
1. Nie wpisujemy nic
2. Wpisujemy: nie dotyczy
3. Wpisujemy, np.: W zakresie warunku udziału w postępowaniu, o którym mowa w pkt. III.3.1 ogłoszenia w celu ubiegania się o udzielenie zamówienia nie jest wymagane spełnianie żadnych szczególnych wymogów.
A jeśli stawiamy warunek, to czy w tym punkcie wymieniasz dokument jaki ma go potwierdzić i piszesz, że ocena odbędzie się zgodnie z zsadą spełnia nie spełnia?
Chyba dokumenty na potwierdzenie spełnienia warunku wpisujemy niżej III.4
Chyba dokumenty na potwierdzenie spełnienia warunku wpisujemy niżej III.4
Wydaje się że tak, ale widziałam że ludziska wpisują W takim wypadku, wygląda na to że powinniśmy wpisywać tylko spełnia nie spełnia
Tak mnie się wydaje, wpisac warunek a ponizej spełnia nie spełnia ale w ramach jednego punktu.
A jeśli stawiamy warunek, to czy w tym punkcie wymieniasz dokument jaki ma go potwierdzić i piszesz, że ocena odbędzie się zgodnie z zsadą spełnia nie spełnia?
Zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawcę ww. warunku udziału w postępowaniu wg formuły spełnia/ nie spełnia ? na podstawie analizy złożonych przez dokumentów, o których mowa w pkt. III.4.1 ogłoszenia.
Dzięki za pomoc
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Ogłoszenia → Czy trzeba.
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc