1

Temat: Zamówienie Uzupełniające.

Witam wszystkich mam takie pytanko.
Przewidziałam zamówienia Uzupełniające do 50% (roboty budowlane)
1. Wzywam Wykonawcę do negocjacji (protokół z postępowania) ma przedstawić oświadczenie o spełnieniu warunków art.22 ust 1. oraz oświadczenie art 24 ust1 pkt 2 (osoba fizyczna).
2. Podpisuję umowę i zamieszczam na UZP ogłoszenie o udzieleniu zamówienia 
3. Szacowana wartość  zamówienia Uzupełniającego liczy się o netto podstawowego.
4. jaką kwotę wpisuję w ogłoszeniu o udzieleniu zamówienia suma czyli podstawowe + Uzupełniające czy tylko Uzupełniające.
Proszę o poradę czy dobrze myślę. Czy trzeba coś dodać.

2

Odp: Zamówienie Uzupełniające.

1. Zapraszasz (nie wzywasz) wink
2. Negocjujesz, a nastepnie podpisujesz...
3. Tak
4. Uzupełniające

3

Miras a w punkcie - Całkowita końcowa wartośc zamówienia obejmująca wszystkie zamówienia i części. Wpisujemy kwotę tylko z uzupełniającego czy jedno i drugie?

4

Tylko uzupełniające - rozumiem, że chodzi o postępowanie "unijne" smile

5

Zamówienie do kwot unijnych.

6

Mam jeszcze jedno pytanie jak zamieszczamy ogłoszenie o udzieleniu zamówienia z woklnej ręki na UZP to na Ogłoszeniu jest nr ogłoszenia z datą?

7

nina napisał/a:

Zamówienie do kwot unijnych.

to skad to "Całkowita końcowa wartośc zamówienia obejmująca wszystkie zamówienia i części" masz?

8

Udzieliłam zamówienie podstawowe, został zrobiony pewien zakres budowy. Przewidziałam zamówienia uzupełniające do 50% zamówienia podstawowego. Zgodnie z art 67 ust 1 pkt 6 zastosowałam zamówienie z wolnej ręki  do 50 % zamówienia podstawowego. Zawarłam nową umowę na ten zakres. Trzeba teraz zamieścić ogłoszenie o udzieleniu zamówienia. stąd    moje pytanie  bo w ogłoszeniu jest taki punkt - Całkowita końcowa wartość (netto) zamówienia obejmująca wszystkie zamówienia i części. I to w zamówieniach podprogowych.

9

Chyba że - Całkowita końcowa wartość (netto) zamówienia obejmująca wszystkie zamówienia i części funkcjonuje tylko wtedy jeśli jest w ogłoszeniu opcja, że zamówienie jest udzielane w częściach?

10

Coś mi się nakićkało Miras.

11

Nina - nie wiem skad w ogłoszeniu o udzieleniu zamówienia (poniżej progów), masz punkt "Całkowita końcowa wartość (netto) zamówienia obejmująca wszystkie zamówienia i części", ja takiego punktu w ww. ogłoszeniu nie widze ?!?

12

Sekcja II
II.1.5

13

nina napisał/a:

Sekcja II
II.1.5

Masz "stare" wzory ogłoszeń smile W "nowych" tego punktu nie ma.

14

Faktycznie  bardzo dziękuję za poświęcony czas smile

15

nina napisał/a:

Mam jeszcze jedno pytanie jak zamieszczamy ogłoszenie o udzieleniu zamówienia z woklnej ręki na UZP to na Ogłoszeniu jest nr ogłoszenia z datą?

Nr ogłoszenia i data nadane zostana automatycznie - po zamieszczeniu na BZP

16

Dziękuję smile smile

17

Czy żadanie oświadczenia z art 24 ust1 pkt 2 (osoba fizyczna) jest konieczne (przy WR poniżej progów unijnych)????

18

Ja żądam

19

magi napisał/a:

Czy żadanie oświadczenia z art 24 ust1 pkt 2 (osoba fizyczna) jest konieczne (przy WR poniżej progów unijnych)????

nie ma takiej koniecznosci

20

ale jak pisze miras jest to nie konieczne.

21

A dla jasności. Przy najprostszym postępowaniu konieczne minimum które muszę żadać to oświadczenie z zakresu art. 22 ust 1 w brzmieniu po nowelizcji?????

22

Oczywiście