Temat: Pytanie
Po zakończeniu postępowania, przegladająć dokumenty zauważyłam, iż w ogłoszeniu zamieszczonym w BZP wbłędnie zaznaczyłam rodzaj zamówienia: są usługi, a powinny być dostawy. Czy można teraz zamieścić zmianę ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Ogłoszenia → Pytanie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Po zakończeniu postępowania, przegladająć dokumenty zauważyłam, iż w ogłoszeniu zamieszczonym w BZP wbłędnie zaznaczyłam rodzaj zamówienia: są usługi, a powinny być dostawy. Czy można teraz zamieścić zmianę ?
"Zakończone" =- tzn. podpisana już była umowa.
Czy poszlo już ogłoszenie o udzileniu zamówienia ?
Tak, podpisana jest umowa.
Gdzie jest zawarta pomyłka - 1) ogłoszeniu o zamówieniu 2) ogłoszeniu o udzieleniu zamówienia
Błąd jest w tych dwóch ogłoszeniach.
Zgodnie z ROZPORZĄDZENIE PREZESA RADY MINISTRÓW z dnia 28 stycznia 2010 r.
w sprawie wzorów ogłoszeń zamieszczanych w Biuletynie Zamówień Publicznych przewidziane jest też ogłoszenie o zmianie ogłoszenia o udzieleniu zamówienia.
Dział pliki do pobrania, ściągnąć rozporządzenie strona 27/31 jest kwadracik do zaznaczenia zmiany ogłoszenia o udzieleniu zamówienia, więc powinno się udać.
Jak nie, będziemy dalej szukać wyjścia.
Pozdrawiam
Czy można teraz zamieścić zmianę ?
Formalnie i logicznie TAK, a nawet czasem trzeba (co innego ewentualne ograniczenia techniczne).
A czy tym samym nie naruszę art.12a ust.3 "Zamawiający niezwłocznie po zamieszczeniu zmiany treści ogłoszenia o zamówieniu w BZP lub (...) zamieszcza informację o zmianach w swojej siedzibie oraz na stronie internetowej?
No to zamieścić także tam, to niewiele kosztuje.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Ogłoszenia → Pytanie
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc