1

Temat: ops przedmiotu zamówienia

Pozyskano środki na przeprowadzenie zajeć pozalekcyjnych dla uczniów, czy zamawaijacy w opisie przedmiotu zamwienia moze zapisać, że np. będą to zajecia dodatkowe z j. polskiego, bez opisywania dokładnie przedmiotu zamówienia, a w umowie zaznaczyc, że przedmiot zamówienia zostanie wykonany w oparciu o program autorski opracowany przez wybranego wykonawce i zaakceptowany przez koordynatora projektu. We wniosku o dofinansowanie przedmiot zamówienia nie został opisany, a koordynator nie wiem jak opisać harmonogram nauczania każdego przedmiotu.

2

Odp: ops przedmiotu zamówienia

Wiele rzeczy można, więc to też, jednak ja nie odpowiadam za szczegóły i skutki.
Zalecam w każdym razie przewidzieć i opisać sposób ustalenia cen/y, najlepiej niezależny od przyszłych poglądów stron.
Przewidziane w siwz zajęcia wcale nie muszą się odbyć, lecz (wcześniej) należy zadbać o odpowiednie zapisy.
Ponadto poza umową warto powtórzyć w innych miejscach specyfikacji, a być może nawet w ogłoszeniu wszelkie ważniejsze zapisy, które mogą być potencjalną przyczyną kontrowersji.

3

Odp: ops przedmiotu zamówienia

tylko, że wtedy nie będziesz miała pewności, że otrzymasz to czego oczekiwałaś, bo jeden program autorski będzie sie różnił od drugiego, ja bym nakreśliła chociaż jakieś ogólne ramy tego, czego oczekuję... a ten koordynator zabawny ... nie powiem smile