1

Temat: Odwołanie po podpisaniu umowy

W PN po nowelizacji na dostawę poniżej progów wpłynęly 3 oferty. Wezwałem 2 wykonawców do uzupełnienia dokumentów - wykazu dostaw i dokumentów potwierdzających nalezyte wykonanie. Jeden uzupełnił wszystko, ale nie wykazał spełnienia warunku wiedzy i doświadczenia a drugi z najtańsza cena dołączył jedynie protokoły odbioru dostaw ale nie dołaczył wykazu dostaw. Obu wykonawców wykluczyłem i wybrałem najdroższego. Zawiadomienie o wyborze oferty wysłałem faksem (mam dowód transmisji) i wślad za tym pocztą 2 marca (odebrali 3 marca. Wykluczony najtańszy wykonawca nie potwierdził odbioru faksu pomimo, ze tego żądałem. 10 marca rano podisałem umowę, a w południe orzymałem Odwołanie (w placówce pocztowej nadał 8 marca), w którym żeby było fajnie wykonawca napisał, że w dniu 8 marca przesłał zamawiającemu kopię odwołania faksem, ale do nas nic nie wpłynęło. Jeszcze w poniedziałek 8 marca pytałem w sekretariacie czy jest jakieś Odwołanie. Natomiast KIO otrzymala faksem Odwołanie 9 marca. Wezwałem pozostałych wykonawców do przyłaczenia do odwołania.

Co sądzicie o tej sytuacji. Jak widzicie szansę powodzenia jedenej lub drugiej strony.

2

Odp: Odwołanie po podpisaniu umowy

Według przedstawionego opisu 1:0 dla zamawiającego.