1

Temat: Jaka procedura?

Witam, mam prośbe o pomoc w rozstrzygnięciu takiej kwestii:
Dostawa leków podzielona jest na dwie części. Pierwsza część (umowy kończą się w maju) jest o wartości szacunkowej poniżej progów uninych a druga (umowy z grudnia) o wartości powyżej progów unijnych. Obydwa postęowania mają taka samą nazwę i ten sam kod CPV. W momencie ogłaszania postępowania ,,majowego" wiem że będę musiał przeprowadzić jeszcze jedno w grudniu. Czy w celu uniknięcia zarzutu dzielenia zamówienia na części powinieniem już w postępowaniu ,,majowym" zastosować tryb powyżej progów unijnych czy tez mogę pierwsze postępowanie przeprowadzić w zwykłym trybie a dopiero drugie powyżej progów?

2

Odp: Jaka procedura?

jezeli w tym przypadku leki może dostarczyć ten sam wykonawca to jest to typowe jedno zamówienie udzielane w częściach i moim zdaniem zastosowanie bedzie tu miał art. 32 ust.4 . Jeżeli chodzi o progi to można jak jest taka możliwość skorzystać z art. 6a i do jednego zamówienia zastosować dwa progi.

3

Odp: Jaka procedura?

Dzięki. W moim przypadku art. 6a nie mogę zastsować ponieważ wartość tej części zamówienia jest powyżej 80 000 euro.