Temat: formularz cenowy
Witam! W formularzu cenowym wykonawca nie podsumował warości netto i brutto ale wpisał kwoty w formularzu ofertowym. Nie wiem czy mam to potraktowac jako poprawienie omyłki czy może odrzucić? Ale to jakoś mi nie pasuje.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → formularz cenowy
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam! W formularzu cenowym wykonawca nie podsumował warości netto i brutto ale wpisał kwoty w formularzu ofertowym. Nie wiem czy mam to potraktowac jako poprawienie omyłki czy może odrzucić? Ale to jakoś mi nie pasuje.
A jak zsumujesz to sie zgadzaja z formularzem ofertowym?
NIe zgadza się o jakieś groszowe sprawy
Ale jeszcze zauważyłam że w niektórych pozycjach zastosował inną niż pozostali wykonawcy stawkę 7 %
Od tego tzreba było zacząć. Upewnić się że zła i wtedy odrzucić. Jeśli dobra to poprawić wszystko jak należy.
no dobrze to będzie do wyjaśnienia ale czy nie wpisanie zsumowanych kwot w samym formularzu to powód do odrzucenia zwłaszcza że pod nim wykonawca wymienił kwote netto, brutto, vat
Na pewno nie.
Brak sumy można przecież traktować jak wpisanie zera albo dowolnej innej liczby, czyli prosty błąd do naprawienia.
Jak są wszystkie kwoty a brak tylko zsumowania to ja bym zsumował...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → formularz cenowy
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc