Temat: okres gwarancji
Czy dobrze rozumiem, że gwarancja którą udziela wykonawca jest gwarancją na wykonanie roboty, a nie zainstalowane urządzenia (ja rozumiem, ze urządzenia posiadają swoją gwarancje producenta)? czy mam rację?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → okres gwarancji
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy dobrze rozumiem, że gwarancja którą udziela wykonawca jest gwarancją na wykonanie roboty, a nie zainstalowane urządzenia (ja rozumiem, ze urządzenia posiadają swoją gwarancje producenta)? czy mam rację?
Wykonawca udziela gwarancji kompleksowo na całość.
zastanawai mnie więc sytuacja skoro wykonawcy czasem udzielają gwarancji na 8 lat, który producent urządzeń jest w stanie zagwarantować im taką gwarancję
Czy dobrze rozumiem, że gwarancja którą udziela wykonawca jest gwarancją na wykonanie roboty, a nie zainstalowane urządzenia (ja rozumiem, ze urządzenia posiadają swoją gwarancje producenta)?
Też tak rozumiem.
Wykonawca udziela gwarancji kompleksowo na całość.
Ten czy każdy? Trzeba zajrzeć do karty gwarancyjnej i zobaczyć, co naprawdę gwarantuje ten wykonawca, na jakich warunkach, czy te warunki są korzystniejsze od rękojmi itd. oraz zastanowić się, czy inwestor uzyska on cokolwiek więcej na jej podstawie niż z ustawowej rękojmi.
Chętnie poznam inne opinie na ten temat.
Jeżeli Wykonawca wykonuje daną robotę np. budowlaną i zakłada tam jakieś urządzenia to nie interesuje mnie że zepsuje się np. bateria w łazience, Wykonawca załatwia wszystko kompleksowo udziela nam gwarancji np. na 36 miesięcy i tyle, reszta nas nie interesuje.
Baterię za te 60 czy 100zł to może da się załatwić.
Lecz nie wyobrażam sobie załatwiania w taki sposób urządzenia o cenie rzędu miliona i wykonywanego przez poważną wytwórnię w niewielu egzemplarzach. Taka wytwórnia, często zagraniczna, ma swoje zasady gwarancji i naszych wydumanych warunków może nie zechcieć honorować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → okres gwarancji
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc