Temat: wartość projektu na 2 km drogi
Może ktos się orientuje jaka może być wartość wykonania projektu na przebudowę około 2km drogi gminnej? Droga dotychczas była nieasfaltowa - docelowo ma być asfalt.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Szacowanie wartości, kwoty progowe i i tryby udzielania zamówień publicznych → wartość projektu na 2 km drogi
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Może ktos się orientuje jaka może być wartość wykonania projektu na przebudowę około 2km drogi gminnej? Droga dotychczas była nieasfaltowa - docelowo ma być asfalt.
przeciez musisz miec kosztorys........... z niego bedzie wynikalo
No jak bym miał kosztorys to bym nie pytał. To ma być przetarg na opracowanie projektu i z kosztorysem wykonania.
moze tobie pomoge
podaj szerokosc dlugosc podklady itp
Szerokość około 6 metrów długość 2 km. Tylko przypominam, że chodzi mi o wartość samego projektu i związanych z nim dokumentów a nie o wartość wykonania drogi.
podpowiem tobie tak - zadzwon do biura projektow to bedzie najodpowiedniejsze rozw lub zadzw do zarz drog wojewodzkich itp
i tak musisz wycenic ta usluge na jakiejs sensownej podstawie....
ja moge miec inna wycene a ty w swoim regionie tez.
Ale po to pytam Was żeby mieć jakieś porównanie z tym co mi zaoferują gdy zacznę dzwonić. Więc jeśli ktoś budował drogę to nich napisze ile za projekt z dokumentacją zapłacił.
zrozum ICE ze w zaleznosci od regionu sa rozne stawki.
zadzwon do 5 firm oraz do zarzadu i sobie wyciagniesz srednia.........
No rozumiem, że stawki są różne - ale ciekaw jestem jak duża może być rozbieżność. Więc pytam...
......
szacowania wartości na dokumentację projektową dokonujesz w opraciu o Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 18 maja 2004 r. w sprawie określenia metod i podstaw sporządzania kosztorysu inwestorskiego, obliczania planowanych kosztów prac projektowych oraz planowanych kosztów robót budowlanych określonych w programie funkcjonalno-użytkowym. (Dz. U. z dnia 8 czerwca 2004 r. Nr 130, poz. 1389)
Z treści tego publikatora dowiesz się wszystkiego, także sposobu obliczania planowanych kosztów inwestycji, które to stanowią podstawę wyceny (szacunku) na prace projektowe.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Szacowanie wartości, kwoty progowe i i tryby udzielania zamówień publicznych → wartość projektu na 2 km drogi
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc