1 (edytowany przez Marcia28 2010-04-22 18:00:40)

Temat: ZNWU w trybie WR

Czy w trybie WR mogę żądać od wykonawcy wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy?
W tym trybie (WR) nie zamieszczamy zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty na stronie www.? Chcę się upewnić bo to mój debiut, jeśli chodzi o tryb ZzWR;-)

2

Odp: ZNWU w trybie WR

jak najbardziej można żądać wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy.
Tu nie ma wyboru najkorzystniejszej oferty. Negocjujesz tylko z jednym, wybranym przez Ciebie Wykonawcą. W WR jest ogłoszenie o zawarciu umowy w trybie WR. Ogłoszenie zamieszczasz w BZP.

3

Negocjuję warunki umowy, tak?
Ale mogę żądać przedstawienia w formularzu oferty ceny,która będzie m.in. przedmiotem negocjacji?

4 (edytowany przez AnnaMaria 2010-04-22 20:51:01)

WR wygląda tak: Zaproszenie do negocjacji (jeden wykonawca), negocjacje, podpisanie umowy, ogłoszenie o udzieleniu zamówienia w BZP. Wykonawca razem z ofertą musi dać Tobie oświadczenie w trybie art.22 i 24. Wypełniasz ZP-11, ZP-2, ZP-2/WR. Wskazane jest zamieszczenie w BZP lub w UOPWE ogłoszenie o zamiarze zawarcia umowy w trybie WR. Przeczytaj Oddział 5 ustawy Pzp (od art.67). Negocjujesz co chcesz; cenę, terminy, materiały.

5

Dziękuję-)