1

Temat: Aktualny odpis z właściwego rejestru

1.Czy możecie mi powiedziec jakie dokumenty będą tymi Aktualnymi odpisami z własciwego rejestru. Bo Wykonawca , któy jest placówką  oświatową złożył ofertę dołączył swój statut , akt powołania placówki szkoleniowej  więc moim zdaniem tymi dokumentami nie udowodnił  faktu że nie podlega wykluczenia z art.24 ust.1 pkt.2 więc poprosiłam go o złożenie albo dokumentu który to potwierdza  albo  oswiadczenia na okoliczność art.24 ust.1 pkt.2,.
No bo jaki inny dokument może przedstawić taka placówka oświatowa na tę okoliczność.
Może miał ktoś podobne doswiadczenie .
2. Czy w KRS wyraźnie pisze że nie otwarto likwidacji wobec wykonawcy.

2

Odp: Aktualny odpis z właściwego rejestru

http://www.ekrs.pl/ekrs/krs_co_zawiera.php
znalazłam już co zawiera krs może się komus przydac

3

Odp: Aktualny odpis z właściwego rejestru

czy może mi ktoś pomóc, jesli placówka oświatowa napisał mi że ją nie dotyczy art.24 ust.1 pkt.2 bo są budżetem i jeszcze odpowiedzaiała tak lakonicznie że nie podlega wykluczeniu ale nie odniosla się do żadnego art.( a głównie mieli uzupełnic oświadczenie o art.24 ust.1 pkt.2 to co mam z nimi zrobić? Moze ktos już wspołpracował z takimi wykonawcami w przedmiocie szkolenia.
2) ze złożónego przez nich wyjaśnienia wynika że praktyke przeprowadzi im firma. X (gdzie w SIWZ zaznaczylismy że nie chcemy  podwykonawców) A w kolejnym zdaniu pisza że bedą korzystac z ich potencjału .i podpisuje się ta firma która niby im uzycza swój potencjał. Jak ich potraktowac. O uzupełnienie mozna wystepowac raz a o wyjasnienie złożonej oferty ile razy chociaz to tez wiąże się z upupełnienim dokumentów. Mam same takie zawile sprawy.