Temat: sekcja III.6) w ogłoszeniu o zamówieniu
co wpisujecie w sekcji III.6) Inne dokumenty nie wymienione w pkt III.4 albo III.5?
pozdrawiam
szad
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Ogłoszenia → sekcja III.6) w ogłoszeniu o zamówieniu
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
co wpisujecie w sekcji III.6) Inne dokumenty nie wymienione w pkt III.4 albo III.5?
pozdrawiam
szad
np. formularz ofertowy, Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia osoby fizycznej prowadzącej działalność gospodarczą, pisemne zobowiązanie innych podmiotów do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów ( wiedzy i doświadczenia, potencjału technicznego, osób zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolności finansowych, na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia jeżeli Wykonawca wykazał, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia.
i inne
tak się zastanawiałem czy ten III.6 nie dotyczy tylko dokumentów związanych z warunkami udziału w postępowaniu
Tak na dobrą sprawę nie ma wiele co myśleć, też nad tym za dużo myślałem ale tera już problemu nie mam, przeglądnij sobie ogłoszenia na BZP, piszą tam naprawdę różne "inne dokumenty"
no właśnie, co ogłoszenie to różne dokumenty wpisywane tam są
Np.
Jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentu, o którym mowa w pkt. III.4.3.1 ogłoszenia, zastępuje się go dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania ? wystawionym nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
Właśnie przygotowuję ogłoszenie i do pkt. III.6 wpisuję :
1.wypełniony formularz OFERTA, którego wzór stanowi ZAŁĄCZNIK NR 1 do SIWZ;
2.wypełniony FORMULARZ CENOWY, którego wzór stanowi ZAŁĄCZNIK NR 2 do SIWZ;
3.kosztorys ofertowy sporządzony zgodnie z wymaganiami pkt. XII. SIWZ;
4.zaakceptowany wzór umowy, której wzór stanowi ZAŁĄCZNIK NR 6 do SIWZ;
5.wypełniony formularz SKŁADNIKI CENOTWÓRCZE, którego wzór stanowi ZAŁĄCZNIK NR 7 do SIWZ;
6.Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia osoby fizycznej prowadzącej działalność gospodarczą. Wzór oświadczenia stanowi ZAŁĄCZNIK NR 3C do SIWZ;
7.pisemne zobowiązanie innych podmiotów do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów ( wiedzy i doświadczenia, potencjału technicznego, osób zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolności finansowych, na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia jeżeli Wykonawca wykazał, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia;
8.pełnomocnictwo lub notarialnie poświadczony odpis pełnomocnictwa ? jeżeli OFERTA lub inny dokument jest podpisany przez osobę (osoby) uprawnioną (uprawnione) do reprezentowania na zewnątrz posiadającą (posiadające) stosowne pełnomocnictwo,
9.pełnomocnictwo lub notarialnie poświadczony odpis pełnomocnictwa do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego - w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
A może ktoś z was ma jakieś sugestie.
Ja podobnie j/w
A może ktoś z was ma jakieś sugestie.
1, 2, 3, 4, 6, 8 I 9 - podaruj sobie
Nad 7 można się zastanowić.
Tak dla pewności :
1. Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - wykazane jest w III.4.1
2. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia - III.4.2
tak się zastanawiałem czy ten III.6 nie dotyczy tylko dokumentów związanych z warunkami udziału w postępowaniu
To się nie ma nad czym zastanawiać, tak właśnie jest! + dokumenty odnoście przedmiotu zamówienia.
Tak dla pewności :
1. Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - wykazane jest w III.4.1
2. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia - III.4.2
TAK
Ja ostatnio pisałem "inne dokumenty określone w SIWZ". Bo dla Mnie Wykonawca robi ofertę na podstawie SIWZ, a nie ogłoszenie BZP.
A tak właściwie to dlaczego mam sobie darować 1, 2, 3, 4, 6, 8 i 9. Nigdzie nie jest konkretnie napisane jakie dokumenty tam wpisywać.
A tak właściwie to dlaczego mam sobie darować 1, 2, 3, 4, 6, 8 i 9. Nigdzie nie jest konkretnie napisane jakie dokumenty tam wpisywać.
No nie wiem: bo Ci tak zdrowy rozsądek podpowiada, logika, dla własnej wygody chociażby...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Ogłoszenia → sekcja III.6) w ogłoszeniu o zamówieniu
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc