1

Temat: czy to nowe zamówienie

Na początku roku w PN podpisaliśmy umowę na druk 12 numerów miesięcznika. Drukarnia oprócz wydrukowania pakuje miesięcznik w paczki po 100 szt i rozwozi we wskazane w umowie miejsca. Obecnie padła propozycja, aby do każdego numeru miesięcznika drukować i dokładać 10 stonicową wkładkę tematyczną. W umowie z przetargu nie było mowy o takiej możliwości. Roczny koszt takiej wkładki prawdopodobnie nie przekroczy 14 000 euro.
Zastanawiam się czy powinnam przeprowadzić nowe postępowanie na druk takiej wkładki czy też mogę podpisać umowę z obecną drukarnią.

2

Odp: czy to nowe zamówienie

Wg mnie nie możesz podpisać takiej umowy. Nie widzę przesłanek do spełniania umowy z WR.

3

Też mi się tak wydaje.
Zastanawiam się jednak czy powinnam zsumować druk miesięcznika z drukiem wkładki (poniżej 14 tyś euro) i zrobić nowy przetarg czy też wybrać wykonawcę w ramach wewnętrznych procedur do 14 tyś euro.

4

kaskaa napisał/a:

Na początku roku w PN podpisaliśmy umowę na druk 12 numerów miesięcznika. Obecnie padła propozycja, aby do każdego numeru miesięcznika drukować i dokładać 10 stonicową wkładkę tematyczną. Zastanawiam się czy powinnam przeprowadzić nowe postępowanie na druk takiej wkładki czy też mogę podpisać umowę z obecną drukarnią.

Biorąc pod uwagę te dwa czasookresy "Na początku roku" i "Obecnie" - wygląda na to że nie ma tutaj tożsamości czasowej zamówienia, a więc te dwa zamówienia należy traktować rozłącznie. Trzeba znać szczegóły zamówienia żeby udzielić jednoznacznej odpowiedzi. Decyzja należy do Ciebie.