1 (edytowany przez emi 2006-05-13 20:37:45)

Temat: Tekst jednolity już bezbłędny???

Ostatnio zauważyłam, że UZP poprawiło błąd w tekście jednolitym jaki to widnieje na www.uzp.gov.pl, wykreślono błędnie wpisane "własnej" Czy teraz ten Tekst już jest ok?

2

Odp: Tekst jednolity już bezbłędny???

o co chodzi z tym błędem? w którym miejscu emi?

3

emi napisał/a:

Czy teraz ten tekst już jest ok?

Emi napisz w którym miejscu był ten błąd?
bo ja znalazłem informacje na stronie urzędu że wersja na UZP jest dobra tylko ta z dziennika ustaw ma błąd

4

Oj widzę że wprowadziła popłoch a więc już wam wszystko tłumaczę, otóż na początku na stronie www.uzp.gov.pl został podwieszony ujednolicony tekst z błędem tak jak pisałam znajdował się on w art. 40 ust 1 pierwotnie było: "Zamawiający wszczyna postępowanie w trybie przetargu nieograniczonego, zamieszczając ogłoszenie o zamówieniu w miejscu publicznie dostępnym w swojej siedzibie oraz na WłASNEJ stronie internetowej" Nie powinno być słowa >>własnej<<. Sprawdzałam już tekst ujednolicony przez UZP i już nie ma tego błędu.

Rzeczywiście są błędy w DZ.U i to nie tylko te o jakich piszą na UZP polecam artykuł - "Cena za szybsze procedury" -Gazeta Prawna z 19 maja 2006 roku

5 (edytowany przez Leon Z. 2006-05-24 18:42:20)

Dzięki ci Pani!

ale niestety nie widze tego art w wyszukiwarce GP

6

Jest kolejny błąd w ustawie w art. 92 ust. 1 myślnik i następujące po nim wyrazy powinny stanowić część pkt 3, a nie odnosić się do wszystkich pkt 1 - 3. Błąd ten zostanie sprostowany obwieszczeniem Marszałka Sejmu, które ma ukazać się w tym tygodniu.

7

Obwieszczenei zostało ogłoszone przez Marszałka Sejmu 24 maja 2006 opublikowano go w Dz.U. 26 czerwca czyli juz ustawa bezbłędna