Temat: OGŁOSZENIE O pomoc Do Mirias
Musze dodać najwazniejsza rzecz odnośnie umowy i całego zamiesznia z wolnej reki na te posiłki.Bardzo prosze o pomoc !!!!!.
Po kolei opisze sprawe bo troche jest zawalona.
Od stycznia do czerwca jest zawarta umowa na posiłki z ajentem. Umowa nie została zawarta w zadnym z trybów bo nie wiedziałam,ze bedzie wkrotce przekraczać. Przy szacowaniu usług wyszło,że w pewnym momencie przekroczymy próg 14 tys euro. Zatem jescze w trakcie trwania tej zwykłej umowy podjęłam czynności proceduralne z wolnej ręki , wysłałam zaproszenioe do ajenta wraz z formularzem oferty aby okreśił cenę brutto za posiłki od lipca do grudnia w formularzu określiłam ilość posiłków.(Dodam,że sytaucja byla sczególna z dnia na dziń trezba było wyprowadzić dzieci i cała kuchnię do miejsca gdzie zabezpieczymy zywnośc).
I teraz zaczyna sie zabawa.
1. W ogłoszeniu o udzeleniu zamówienia w sekcji IV 5 mama wpisać wartość zamówienia bez wat ... . I teraz pytanie czy to ma byc wartość szacunkowa zawierajaca okres od stycznia do grudnia ? ( posiłki zrealizowane przez ajenyta( netto) + posiłki które zamierzam u niego zamówić w ciagu dalszym od lipca do grudnia ?)Czxy mam wpisac tylko wartość szacunkową tylko od lipca do grudnia te. Dodam,że jeśli wybiorę wariant drugi od lipca do grudnia to nie przekrocze 14 tys euro.
2 w sekcji IV.6 Mam wpisac cenę ( czyli wartośc brutto umowy) i teraz pytanie czy :
1. ująć wartośc umowy od stycznia do czerwca + umowa od lipca do grudnia ( zawartej w trybie proceduralnym pzp).
2. Czy w tej sekcji podac tylko umowe tą druga od lipca do grudnia .
Dodam,że od stycznia do grudnia szacunkowa wartośc wynosi 71 tyś zł netto.
I teraz jeżeli podalabym wartość brutto tylko tej drugiej umowy od lipca do grudnia zgodnie z procedurą to różnica między szacunkwą wartością a umową zawartą w trybie proceduralnym jest zbyt duża bowiem obejmuje faktycznie tylko 6 miesiecy.
Jestem załamana ta sytuacją. Prosze o pomoc nikt nie jest wstanie mi pomóc. Myślę aby iśc i prywatnie zapłacić za opinie prawna w sprawie.