1

Temat: usługi cateringowe

W ramach projektu mam zapewnić wyżywienie dla uczestników kursów. Kursów będzie kilkadziesiąt w różnych miejscach. Wartość usługi cateringowej za każdy kurs z osobna nie przekroczy 14 000 euro, ale wartość cateringu za wszystkie kursy przekoczy 100 000 zł
Podpowiedzcie jak najlepiej kupić catering.

2

Odp: usługi cateringowe

Ja catering dla kursantów zamawiam razem z kursem, tj. przy zamawianiu usługi szkoleniowej dodaje w opisie przedmiotu zamówienia zapewnienie cateringu dla kursantów, określając dokładnie jego zakres. Tak jest wygodnie dla zamawiajacego, a wykonawcy nie mają z tym żadnych problemów, jak wynika z dotychczasowych moich obserwacji. Oczywiście należy pamiętać o doliczeniu wartości cateringu do wartości szacunkowej całego zamówienia.

3

dżoanna99 dobrze radzi wink

4

U mnie sytuacja jest troche skomplikowana. Nie zamawiam usługi szkoleniowej. Wykładowcę, pomieszczenia i całą oprawę zapewniam ja, natomiast muszę kupić wyżywienie. W dodatku nie znam wszystkim miejsc i dat kursów. Przed nowelizacją catering kupowany był z wolnej ręki, a teraz to nie wiem jak to rozwiązać.

5 (edytowany przez joanna99 2010-06-09 06:19:50)

Mam SIWZ na catering, wydaje mi się, że odpowiadającą Twoim potrzebom, podaj maila, to Ci prześlę, może Ci się przyda.

6

Ok dzięki
forestdogback@yahoo.com