1 (edytowany przez stres77 2010-06-09 18:25:45)

Temat: praca przy zp

Witam, szukam osoby do pracy m.in. przy zamówieniach publicznych w Łodzi.

2

Odp: praca przy zp

Może byłbym zainteresowany. Jestem mieszkańcem Pabianic . Zamówieniami publicznymi zajmuję się od 1994 r. W tym okresie przez 14 lat zajmowałem się przygotowaniem i przeprowadzaniem postępowań o udzielenie zamówień publicznych jako zamawiający. Od 2 lat współpracuję z różnymi wykonawcami z terenu miasta Łodzi i terenu Powiatu Pabianickiego. Ukończyłem wiele szkoleń z zakresu zamówień publicznych, od 6 lat prowadzę samodzielnie szkolenia z zamówień publicznych na terenie kraju, piszę też artykuły  do czasopism fachowych - "Przetargi publiczne" i "Zamówienia Publiczne Doradca". Jestem członkiem Ogółnopolskiego Stowarzyszenia Konsultantów Zamówień Publicznych.

3

Karolk uważam,ze posiadasz ogromna wiedze wykorzystaj ją. Życze powodzenia. szkoda,ze tak daleko mieszkasz ja woj śląskie. Nie mniej bardzo podobały mi się Twoje porady w mojej sprawie.
Dodam,że Prezes nie pozwolił mi nic robić- wręcz zakaz przesyłania ogłoszenia o udzieleniu zam publicznego. Dodam,że wszelkie dokumenty w zam publicznych podpisuje szef.Podobno kogoś sie pytał jakiegoś specjalisty,że okoliczności szcególne uprawniły go do takich czynności. W razie kontroli będę sie bronić mam świadków rozmowy ( w tym osobe od szacowania wartości zamówienia).Jeśli będe miec probvlem, czy moge zwrócić sie o pomoc.

4

Eryka -  Zawsze odpowiada kierownik zamawiającego, a pracownik odpowiadawyłącznie  w takim zakresie, w jakim kierownik zamawiajacego powierzył mu pisemnie wykonywanie określonych czynności w zamówieniach publicznych - art. 18 ust. 2 ustawy Pzp.  Podobnie art.4 pkt 3 ustzawy z dnia 17 grudnia 2004 r.  o odpowiedzialnosci za naruszenie dyscypliny finansów publicznych.
Co do ewentualnej pracy w zamówieniach publicznych, to muszę powiedieć, że  moja emerytura plus prowadzenie szkolenie i pisanie artykułów, zapewnia mi w miarę dostatne i spokojne życie - bez większych stressów i ciągłej walki z niedouczonymi (jeśli chodzi o zamówienia publiczne i wydatkowanie środków publicznych) a zarazem zarozumiałymi szefami. Z tego co piszesz to Twój szef jest klasycznym przykładem.

5

Witam, karolk proszę o kontakt na stres77@o2.pl.

6

Do Karolk
Przygotowałam dokumenty protokoly, zaproszenie do negocjacji, poprosilam o powołanie Komisji aby dołozyć należytej staranności na nic wszystko bo ustawa nie została zastosowana.
Ta sytuacja nie daje mi spokoju bo obawiam sie o pracę,że nie z mojej winy mogę ją utracić.
Dziekuję za zainteresowanie moja sprawą. Może kiedys bęę miała okazje uczestniczyc w Twoim szkoleniu.

7

Do Karolk- i teraz się wszystko wyjaśniło.Gratuluję zasobu wiedzy i dziękuję w imieniu Wszystkich za rzeczowe odpowiedzi.Pzdr.