1 (edytowany przez natasza 2010-06-11 09:29:56)

Temat: wykaz dostaw

jaką zasadą kierowac się przy wyznaczaniu kwoty  w wykazie dostaw, czy może być ona wyższa niż kwota jaką zamawiający chcę przeznaczyć na takie dostawy ?

2

Odp: wykaz dostaw

Można kierować się szacunkiem ale i także logiką i zdrowym rozsądkiem do danego zamówienia smile

3

hm a co jezeli uznałam iż kwota ta ma być wyższa nić kwota jaką zamierzamy my przeznaczyć ??? może zostać czy zmieniać ??

4

Na pewno nie powinna być wyższa jak szacunek, a jeżeli chodzi o  to czy może być wyższa od kwoty jaką macie na sfinansowanie to raczej nie ma przeszkód.

5

tak też myślałam że nie powinien być wyższy od kwoty szacunkowej ale w skutek błędu ( niedopatrzenia) wyznaczając kwotę jaką mają okazać się wykonawcy w wykazie dostaw podałam wyższą. błąd "ujawnił: się dopiero po otwarciu ofert.

6 (edytowany przez natasza 2010-06-11 10:14:04)

zostały złozone 4 oferty w tym 3 mają wymagane referencje 1 niestety nie. zastanawaim się czy ten 1 może uznać iz nasze wymagania co do wysokości wykazanych dostaw były zbyt wysokie?

7

nie wiem co z tym zrobić w zp pracuje od niedawna na zastępstwie bo moja poprzedniczka jest na dłuższym L4 i nie mam sie kogo poradzić sad

8

jeżeli złożył ofertę tym samym zgodził się na warunki udziału w postępowaniu. Teraz nie może po terminie składania ofert wnosić odwołania na zapisy siwz czy też korzystać z art. 181 w omawianej sprawie.

9 (edytowany przez natasza 2010-06-11 10:24:57)

dziekuję za pomoc
prawdopodobnie jeszcze nie raz zadam pytania bo mam coraz wiecej wątpliwości czy napewno dobrzez zrobiłam decydując się na prace w zp

10

natasza napisał/a:

jaką zasadą kierowac się przy wyznaczaniu kwoty  w wykazie dostaw, czy może być ona wyższa niż kwota jaką zamawiający chcę przeznaczyć na takie dostawy ?

22.4

11 (edytowany przez joanna99 2010-06-11 12:06:37)

natasza napisał/a:

mam coraz wiecej wątpliwości czy napewno dobrzez zrobiłam decydując się na prace w zp

smile nie przejmuj się, każdy z nas, szczególnie w zp, ma gorsze chwile, grunt to pozytyne nastawienie i ... dobre uzasadnienie, jak mówi moja koleżanka z zp  smile

12

natasza napisał/a:

może zostać czy zmieniać ?

Nic tu już nie można zmienić. Jeśli dobrze zrozumiałem chodzi o zbyt wysoki próg doświadczenia wykonawcy. Ja zawsze uważam: jak najniżej, dla ścisłości: niech będzie rzędu 10% wartości szacunkowej (to na przyszłość).