1

Temat: Czy mozna złożyc protest

Zamawiajacy w przetargu ponizej progów unijnych uwzglednił nasz prostest czesciowo tj uniewaznil wybor oferenta i ponowie przeprowadzil badanie ofert. W tym czasie wyslal w trybie art 87-  omyłki, wezwania oferentow do wyrazenia zgody na poprawy omyłek, które w pierwszym badaniu ofert były traktowane jako zapytanie Zamawiajacego do oferenta Czy niejasnosci- braki wycenionej pozycji, zle opisy pozycji kosztoprysowych, brak uwzglednienia tzn jasnego wykazania ze odpwoedz na pytanie zostala ujeta w kosztorsach.
Miał zoferent przyjac grubosc podbudowy 35mm a przyla w kosztorysie 25mm mimo ze byla odpowiedz zamawiajacego iz nalezy wyliCzyc gr 35mm. Teraz Zamawiajacy traktuke to jako omyłkę. Czy po ponowym wyborze oferty zwycieskiej- takiej samej jak za pierwszym razem, mozemy nadal zaprotestowac? Zamowienie na starych zasadach rok 2009. Kosztorysowe wynagrodzenie.

2

Odp: Czy mozna złożyc protest

Przepraszam za literówki ale juz mam dosc na dzis z tym przetargiem smile

3

Odp: Czy mozna złożyc protest

Możesz złożyć odwołanie, że nie wszystkie zarzuty zostały uwzględnione. Nie wiem, czy KIO nie potraktuje ponownego protestu jako złożonego na czynność dokonaną w wyniku rozstrzygnięcia protestu. Miałam taką sytuację jako Zamawijaący, odwołanie od 2 protestu nie zostało oddalone, podlegało rozprawie - ale to jest tylko kwestia dobrej papugi smile

Jeśli zdecydujesz się na protest, zaznacz że boisz się utracenia korzyści i że pomimo uwzględnienia poprzedniego protestu Zamawiający nadal postępuje - twoim zdaniem - niezgodnie z wcześniej ustalonymi zasadami.