Odp: dokumenty potw. należyte wkonanie
Jeżeli WORD dał Tobie informację, jak piszesz wyżej, to sprawa jasna. Wykonawca nie przedstawił dokumentu potwierdzającego należyte wykonanie zadania
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → dokumenty potw. należyte wkonanie
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jeżeli WORD dał Tobie informację, jak piszesz wyżej, to sprawa jasna. Wykonawca nie przedstawił dokumentu potwierdzającego należyte wykonanie zadania
Dla jasności i większej pewności w razie ewentualnego odwołania, poproszę WORD o pisemną informację, czy ich informację o wyniku egzaminu należy traktować jako potwierdzenie należytego wykonania usługi - kursu prawa jazdy, będę miała "czarno na białym".
Tym razem niech zamawiający wykluczy wykonawcę. A wiecie dlaczego? Nie zgadniecie. Otóż doświadczenie wykonawcy zamawiający już zakwestionował wzywając do uzupełnień, więc teraz za późno na inne rozwiązanie, zwłaszcza wobec braku jasności, co wynika z dyskusji.
Na przyszłość jednak radzę po prostu nie żądać referencji w podobnych przypadkach lub uznawać zaświadczenia w szczególności WORD (teraz też w zasadzie do uznania!). Przepisy nie zmuszają do żądania ani referencji ani doświadczenia.
Myślę, że z takimi wnioskami zgodzą się wszyscy i nie ma potrzeby szerzej ich uzasadniać.
Tym razem niech zamawiający wykluczy wykonawcę. A wiecie dlaczego? Nie zgadniecie. Otóż doświadczenie wykonawcy zamawiający już zakwestionował wzywając do uzupełnień, więc teraz za późno na inne rozwiązanie, zwłaszcza wobec braku jasności, co wynika z dyskusji.
Wcale nie późno. A jasność już mam, w postać pisemnej infrmacji z WORD, że oni w żaden sposób nie są w stanie potwierdzic należytego wykonaia usługi przez firmę.
Na przyszłość jednak radzę po prostu nie żądać referencji w podobnych przypadkach lub uznawać zaświadczenia w szczególności WORD (teraz też w zasadzie do uznania!). Przepisy nie zmuszają do żądania ani referencji ani doświadczenia.
Tak, najlepiej nic nie żadać. Tylko są przepisy wykonawcze do ustawy o promocji zatrudnienia i instytucji rynku pracy, które mnie zmuszają do żadania wielu rzeczy przy zamawianiu szkoleń dla bezrobotnych, ale nie wszyscy muszą o tym wiedzieć.
Myślę, że z takimi wnioskami zgodzą się wszyscy i nie ma potrzeby szerzej ich uzasadniać.
Nie wszyscy, na przykład ja
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → dokumenty potw. należyte wkonanie
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc