dorota26 napisał/a:żądałam katalogów lub próbek jedynie dla produktów równoważnych i wykonawca dołączył katalog jednak nazwa podana w formularzu oferty to tylko producent (jest jeszcze fax - oświadczenie producenta ze jego produkty odpowiadają naszym) wiec nie wiem jaki np. marker oferuje mi wykonawca przez co nie moge porównać czy produkt ten spełnia nasze wymagania. Rozumiem (wg tego co napisałaś powyżej), ze taka oferta kwalifikuje sie do odrzucenia?
Ale mam też taki problem (moze to nie problem) opisując produkt podałam markę np. marker edding 140 S plus wyrażenie "lub równowazny" spełniajacy poniższe parametry..., jezeli wykonawca w kolumnie nazwa priduktu pisze tylko edding to chyba powinnam to uznać? czy traktowac tak jak w przypadku równoważnych produktów, ale tro troche paranoiczna sytuacja sie robi!
rzeczywiście zaczyna się paranoja, ale spróbujemy temu zaradzić.
1. część pięrwsza wnioski słuszne. Nie widzę materiału (oferty,siwz) ale jeżeli jest tak jak piszesz, to do odrzucenia.
2. wykonawca podał częśc nazwy, którą określiłaś w siwz, tzn napisał tylko "edding". Wg. mojej oceny, nie zaoferował (nie poświadczył podpisem na ofercie), że dostaniesz to czego oczekujesz. A, Ty napisałaś, że chcesz "edding 140 S" lub równoważne. Nie traktowałąm bym tej oferty, jako równoważnej, ale jako niezgodnej z siwz. Dlaczego:
a) nie masz możliwość porównać równoważności zaoferowanego produktu w katalogu,
b) została uzyta określona przez Ciebie nazwa, ale bez konkretnej identyfikacji.
Może stać się tak, że wykonawca będzie realizował umowę i dostarczał zupełnie coś innego niż oczekiwałaś. Wszak marker ten nie został nazwany właściwie.
Ja, odrzuciłabym tę ofertę takżę. Wskazujesz w siwz czego wymagałąś, a co zostało zaoferowane.
Trzymam kciuki i spadam na kilka dni z forum.