1

Temat: termin wykonania zamówienia jako kryterium

witam,
szef chce aby jednym z kryteriów oceny ofert był termin wykonania. jeżeli przyjmę jako kryterium termin wykonania to co powinienem wpisać w ogłoszeniu w sekcji dotyczącej wykonania zamówienia? ostateczny termin? np. 31.12.2010, wtedy, kryterium termin mogłoby wyglądać mniej więcej tak:
wykonanie zamówienia:
- do 31.12.2010r - 0 pkt;
- do 16.12.2010r - 5 pkt;
- do 30.11.2010r - 10 pkt;

Jest to poprawne?

pozdrawiam

szad

2

Odp: termin wykonania zamówienia jako kryterium

hmm ... ma to swoją logikę, jako wagę kryterium podasz 10 % (10 pkt ze 100 można max. uzyskać)?????
Gdy kryterium jest również termin podaję okres wykonania do np 150 dni/15 tygodni od podpisania umowy. Wagę ustalam w zalezności jak nam sie spieszy (20-30 %),
w ofercie W. podaje że zrobi w 120dni/14 tygodni i stosuje wzór tak jak przy porównaniu cen.

3

oczywiście robimy tak gdy nie ma granicznej daty zakończenia wykonania zamówienia.

4

przy przyjętej przeze mnie punktacji, waga tego kryterium byłaby 10%.  cena 90%, tak żeby wykonawca mógł uzyskać max 100 pkt

5

ok., mam jedną uwagę z proponowanych terminów/punktacji wykonawcy zaoferują termin 31, 16 lub 30 (ja bym tak zrobił) czyli będą to przedziały co 2 tyg. Skoro jako kryterium ceny wyznaczacie również termin czy te dwa tygodnie coś dla WAs znaczą. Ja wybierajac kryterium termin, zakładam ze kazdy dzień/tydziń ma dla nas znaczenie, a zeby zachęcic W. do szybszych prac daję wiekszą wagę tego kryterium. Pozdro

6

trochę nie kumam pierwszego zdania ale rozumiem, że zgadzasz się z przyjętą przez nas punktacją?

odnośnie reszty, to rozumiem, że jeżeli bardzo zależy nam na terminie to należałoby dać np. wagę kryterium termin 30%.

7

Co do pierwszego zdania. Skoro punktacje uzyskuje W za zakończenie zamówienia co 2 tyg. czyli 31.12, -16.12- lub 30.11 to nie będzie miał interesu zeby złozyc ofertę na terimin np
1 grudnia, złozy na 16 bo otrzyma tyle samo punktów. Chyba wyjasniłem swoja myśl. A zamawiajacy wybierajac termin jako kryterium prawdopodobnie "goniony" jest terminami i w pewnym sensie traci te 2tyg. To moja "wykładnia" celowości stosowania terminu jako kryterium. Reszta do przyjęcia. Pozdro