1

Temat: dialog konkurencyjny

mam do przeprowadzenia dialog konkurencyjny. czy ktoś z Was może już to przerabiał? na co zwrócić szczególną uwagę?

1) w jaki sposób dokonać oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu? jeżeli kładę warunek, że mają wykazać że wykonali 2 usługi podobne do przedmiotu zamówienia, to mogę przyjąć, że za te 2 wykazane usługi wykonawca otrzyma 1 pkt, a za każdą następną wykazaną usługę po 1 pkt?

2) do dialogu zamierzamy zaprosić 5 wykonawców. co w przypadku jeżeli w wyniku oceny na piątym miejscu znajdą się 2 wykonawcy z tą samą liczbą punktów? mam wtedy zaprosić ich obu?

ocena spełniania warunków w dialogu jest identyczna jak w przetargu ograniczonym, negocjacjach, może ktoś z was ma inną propozycję na sposób oceny?

pozdrawiam

szad

2

Odp: dialog konkurencyjny

DK nie robiłem. Moższesz wymagać minimum 2 usług i kazdą punktować po 1 pkt.   Na 2 pytanie, robiłem PO i też zastanawilem sie co zrobić gdy 5 czy 10 bedzie miał taka sama punktację. Czytałem o tym i co niektórzy twierdzili że w takim przypadku trzeba nawet uniwaznic postępowanie. W końcu zapraszałem 20 (max w PO) licząc ze tyle wniosków nie wpłynie. Myslałem tez o postawieniu dwóch punktowanych warunków. To tyle, pozdro.

3

spotkałem tez się z takim rozwiązaniem, że żąda się 2 usług o wartości np. co najmniej 90 tys. netto każda. jeżeli wykonawcy z 5 miejsca mają ta samą liczbę usług (czyli tą samą liczbę punktów) to zaproszony zostanie, ten wykonawca którego sumaryczna wartość wykazanych usług jest największa. myślę, ze jest to jakieś rozwiązanie, bo musiałby stać się niezły fart, żeby ci z 5 miejsca mieli taką samą wartość zsumowanych cen usług.

4

Klasa ! rozwiązanie.