Temat: ogłoszenie przetargu a komisja przetargowa
czy komisję przetargową należy powołać przed ogłoszeniem przetargu, czy można ją powołać już po ogłoszeniu przetargu?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → ogłoszenie przetargu a komisja przetargowa
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy komisję przetargową należy powołać przed ogłoszeniem przetargu, czy można ją powołać już po ogłoszeniu przetargu?
Przed ogłoszeniem postępowania, komisja przecież wspólnie (powinna), przygotować postępowanie.
Jeśli komisja nie ma powierzonych przez kierownika żadnych czynności związanych z przygotowaniem postępowania, to nie musi zostać powołana przed ogłoszeniem przetargu. Art. 20 Pzp.
Niby tak, lecz miałem to wytknięte podczas kontroli i na nic był tłumaczenie art.20.
Ja z takim wytknięciami kontroli się nie zgadzam i na taki zarzut kontrolujących, działając na podstawie art. 6 Kodeksu cywilnego, proszę o wskazanie podstawy prawnej takiego zarzutu. Nie należy bowiem zakładać, że kontrolujący zawsze mają rację. Ja ostatnio do protokołu kontroli w jednostce, której pomagam w zamówieniach, złożyłem w imieniu dyrektora 6 stron zarzutów do zapisów zawartych w protokole kontroli liczącego 22 strony.
Tu należy siegnąć do regulaminu lub innego dokumnetu regulującego prace komisji, kierownik na tu pewną swobodę w kwestii powierzania dodatkowych czynności komisji (poza badaniem i oceną ofert i spełniania warunków udziału przez wykonawców).
Zgadzam się w 100% z joanna99.
Zgadzam sie z karolk, czasem warto skontrolować kontrolujacych, też przekonałam sie na własnej skórze. Czesem, mówiąc brzydko, nie mają sie do czego doczepić, to czepiają się czegokolwiek. Pewnie i tak było w przypadku Marcela
Może być po.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → ogłoszenie przetargu a komisja przetargowa
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc