1

Temat: Stała komisja przetargowa w każdym postępowaniu?

Pomóżcie kochani. U mnie w jednostce jest powołana Stała komisja przetargowa, która wkracza do akcji w postępowaniach unijnych. Poniżej progu unijnego nie zawracamy jej głowy - Pzp mówi o fakultatywności .... a tu niespodzianka pan z NIKu postawił zarzut że skoro jest Stała komisja to musi brać udział w każdym postępowaniu przetargowym. Co WY na to?

2

Odp: Stała komisja przetargowa w każdym postępowaniu?

ja mam też stałą komisję i bierze ona udział w każdym przetargu. bo czemu wszystko mam robić ja sam skoro jest komisja. fakt, że ta komisja to ma niewielkie pojęcie ale zawsze odpowiedzialność dzieli się na kilka osób.
a czy pan z NIKu ma racje, to nie wiem.

3

Pan nie ma racji, Komisja nie ma obowiązku brać udziału w każdym postępowaniu poniżej kwot, art 19 ustawy, poza tym w stałej Komisji jest kilka osób a jej konkretny skład zostaje powołany do konkretnego postępowania.

4

niech ten nawiedzony wskaze artykuł ktory naruszyłes,  to jest metoda kontrolerów napisac głupawe zarzuty, pytania zebyś w oodpowiedzi sam sie zamotał

5

Heh, jak nie ma czego znaleźć to pierdół się czepia, a racji nie ma !!!, u nas również czasami szukali a sami nie wiedzieli czego.

6

A ja mam pytanie - czy jest regulamin komisji przetargowej, a jeżeli jest to czy są tam zapisy dotyczące zadań komisji przetargowej w zamówieniach poniżej progów unijnych? Jak takich zapisów nie ma, to niech kontrolujący zgodnie z art. 6 Kc wskaże podstawę prawną udziału komisji przetargowej w przygotowaniu i przeprowadzeniu postępowania w zamówieniach poniżej progów unijnych?

7

No właśnie nie ma żadnego regulaminu pracy komisji przetargowej. Dzięki serdeczne za szybką reakcję a ja zabieram się do pisemnego odparcia zarzutów smile