1

Temat: zawartość ogłoszenia w trybach negocjacyjnych

w trybach negocjacyjnych, gdzie SIWZ jest przekazywana dopiero w 2 etapie, zapisy które przeważnie są zamieszczane w SIWZ typu w jakiej formie powinny być składane dokumenty, w jaki sposób powinna być opisana koperta zawierająca wniosek, informację na temat pełnomocnictwa, informacje dla wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie, itp. powinienem chyba już wpisać w ogłoszeniu?
żeby wszystko było jasne i oczywiste dla Wykonawcy składającego wniosek

2

Odp: zawartość ogłoszenia w trybach negocjacyjnych

szad napisał/a:

1. w trybach negocjacyjnych, gdzie SIWZ jest przekazywana dopiero w 2 etapie,  2. chyba już wpisać w ogłoszeniu?

1. Tutaj poglądy są różne - na jakim etapie powinna być SIWZ.
2. W ogłoszeniu odeślij wykonawcę na własną stronę internetową, a tam zamieść wzór wniosku z informacjami dodatkowymi.

3

Odp: zawartość ogłoszenia w trybach negocjacyjnych

dokładnie chodzi w tym przypadku o dialog konkurencyjny. odsyłam na stronę gdzie będzie wzór wniosku i wzory oświadczeń i wykazów jakie trzeba załączyć do wniosku.

w dialogu siwz przekazuje się wykonawcom wraz z zaproszeniem do składania ofert. wg mnie nie ma obowiązku zamieszczania siwz na stronie.

te informacje dodatkowe planowałem zamieścić już w ogłoszeniu w sekcjiIV.4.16) informacje dodatkowe ...