1

Temat: Zamówienie w częsciach

po raz pierwszy robię Zamówienie w częściach. Sprawa pogmatwana. Ogólnie mamy ucywilizować nieruchomość ale nie ma ani konkretnej koncepcji ani kasy. Na tą chwile plany sa takie. 1. PN na wycinke i karczowanie drzew (cz I zamowienia) usługa,  2. cz II =wyrównanie, niwelacja, wywóz śmieci, uwałowanie terenu - chcę to potraktować jako usługę -PN na wynajem spycha, ładowarki, wywrotki +inne ewentualnie maszyny oczywiście z obsługą, cena za 1 roboczogodzinę. 3. cz III - PN -to byłaby robota budowlana (na zgłoszenie rb) tzn utwardzenie częściowe terenu uzywanymi płytami MON. Same płyty chcemy kupic sami =na podstawie art. 6a zastosować 4/8 (czyli kupno płyt bez ustawy).  4. cz kolejna- ułożenie kawałka parkingu z kostki z 50 miejsc parking. (pozwolenie na budowę), ale ta część na dzis jest najmniej prawdopodobna.
Do każdej części stosuje przepisy/terminy  dotyczace danej części zamówienia tzn część I i II traktuje jako usługę a  cz. III i IV  jako RB ??????
Dla kazdego postepowania szaczowana wartość zamówienia to wartość  łączna tych  3 w miare pewnych części zamówienia + zakup płyt na podstawie 4/8??
Jak pogmatwane to pytajcie, chociaz ja sam mam kłopoty z poukładaniem tego wszystkiego. Pozdrawiam.

2

Odp: Zamówienie w częsciach

Nawiazanie do powyzszego. Szefostwo napiera aby temu czemuś nadać nazwe przewodnią całego zadania, kierując sie CPV nakbardziej pasuje -45212172-2 - Roboty budowlane w zakresie ośrodków rekreacyjnych. Takie okreslenie zadania moze mieć dla nas w przyszłości duze korzysci (jakie ???). Zakładając że tak to nazwiemy czy teraz moge robić PN cześciwoe i nazywać je np. "Wykonanie usługi wycinki i karczowania drzew w ramach zadania roboty budowlane w zakresie osrodków rekreacyjnych" , i najwazniejsze kod głowny bedzie od tych RB, kody pomocnicze od wycinki a ten PN (jako część) bedę traktowłał jako usługę?? 
Podkreślam że szefostwo chce aby zadanie o RB na osrodki rekreacj. było tematem przewodnim/ głownym we wszystkich papierach!!

3 (edytowany przez hubal 2010-07-11 08:08:43)

olo80 napisał/a:

Do każdej części stosuje przepisy/terminy  dotyczace danej części zamówienia tzn część I i II traktuje jako usługę a  cz. III i IV  jako RB ??????

2 pierwsze części też można traktować jako roboty budowlane. Po pierwsze skoro całe zadanie jest robotą budowlaną, to nie ma powodu inaczej kwalifikować części, po drugie w katalogach robót budowlanych znajdujemy także takie jak te wszystkie wymienione, po trzecie pierwsze części pasują jak ulał jako obowiązkowe roboty przygotowacze (kod CPV bodajże 451...).

olo80 napisał/a:

Dla kazdego postepowania szaczowana wartość zamówienia to wartość  łączna tych  3 w miare pewnych części zamówienia + zakup płyt na podstawie 4/8??

Całą czwartą część też należałoby uwzględnić, skoro już jest planowana. Nie będzie to mieć praktycznego znaczenia, jeśli i  bez niej przekroczycie ?progi?.

olo80 napisał/a:

Takie okreslenie zadania moze mieć dla nas w przyszłości duze korzysci (jakie ???).

Ja też nie bardzo wiem jakie mogą być korzyści z określonej nazwy. No może aby łatwiej wytłumaczyć się tym co dają pieniądze na to zadanie.

olo80 napisał/a:

Czy teraz moge robić 1) PN cześciwoe i 2) nazywać je .... , 3) i najwazniejsze kod głowny bedzie od tych RB, kody pomocnicze od wycinki a ten PN (jako część) bedę traktowłał jako usługę??

Moim zdaniem: 1) tak  2)+3)  jak uważacie, dla zp nie ma to istotnego znaczenia (istotna jest treść).

4

Dzieki bede to teraz sobie układał, ale mam kolejne pyt. w nastepnym watku o  WR.