1 (edytowany przez justi1977 2010-07-09 14:27:57)

Temat: Warunki w ogłoszeniu

Napisałam w SIWZ jakie Warunki będą ocenione i co należy spełnić, w ogłoszeniu napisałam w sekcji zakres zamówienia mnóstwo informacji min.o osobach jakimi Wykonawca ma dysponować i jakimi salami, ale w warunkach w sekcji III.3.2 i III.3.3 o potencjale i technicznym i osobowym napisałam tylko, że spełnienie warunku zostanie ocenione na podstawie oświadczenia art. 22 ust.  i załączonego wykazu osobowego i odpowiednio wykazu sal, czy to wystarczy czy powinnam była tam jeszcze wpisać jaki personel w jakiej ilości i doświadczeniu i jakie sale?Czy powinnam była dokładnie opisać co powinno się znaleźć w obu wykazach, bo jeśli tak to muszę zmienić ogłoszenie.

2

Odp: Warunki w ogłoszeniu

Czy zmienić ogłoszenie, to ja tu nie rozstrzygnę. W każdym razie z zasady w ogłoszeniu powinien  być zawarty komplet minimalnych warunków do spełnienia i dobrze jest, by treść w tym zakresie była taka sama w specyfikacji, jednak istnienie różnic nie przesądza o konieczności zmiany ogłoszenia. Jednocześnie ogłoszenie nie musi regulować wszystkich szczegółów, w tym wykazów.