Temat: ZATRZYMANIE WADIUM
NAPODST. ART. 87 UST. 1 WEZWAŁAM WYKONAWCĘ DO ZŁOŻENIA WYJAŚNIEŃ DOT. ZŁOŻONEJ OFERTY. ZŁOŻYŁ, ALE PO WYZNACZONYM TERMINIE. CZY JEST TO PODSTAWĄ DO ZATRZYMANIA WADIUM, BO BEZPOŚREDNIO Z ART.46 UST. 4 A TO NIE WYNIKA.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Wadium → ZATRZYMANIE WADIUM
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
NAPODST. ART. 87 UST. 1 WEZWAŁAM WYKONAWCĘ DO ZŁOŻENIA WYJAŚNIEŃ DOT. ZŁOŻONEJ OFERTY. ZŁOŻYŁ, ALE PO WYZNACZONYM TERMINIE. CZY JEST TO PODSTAWĄ DO ZATRZYMANIA WADIUM, BO BEZPOŚREDNIO Z ART.46 UST. 4 A TO NIE WYNIKA.
Wszyscy mają wolne? Pomocy!
Wszyscy uznali, że sama sobie odpowiedziałaś na to pytanie
Hej Miras! Czyli rozumiem, że nie złożenie wyjaśnienia dot. złożonej oferty nie może być przyczyną zatrzymania wadium. Mam rację?
Wiesz - upierdliwa jestem i może pytam o rzeczy oczywiste, ale wczoraj dowiedziałam sie od radcy, że mam zatrzymać wadium...
Wiesz - upierdliwa jestem i może pytam o rzeczy oczywiste, ale wczoraj dowiedziałam sie od radcy, że mam zatrzymać wadium...
... i przelać na jego konto
Czyli rozumiem, że nie złożenie wyjaśnienia dot. złożonej oferty nie może być przyczyną zatrzymania wadium. Mam rację?
Masz.
Jeżeli Wykonawca nie składa wyjaśnień lub składa je po terminie, nie ma żadnych sankcji.
Jedynie to Zamawiający wówczas ma dylemat gdy nie zostaną one złożone czy w tym przypadku o który pytał - uznać czy nie uznać, a wyjaśnienia przecież mogły mu bardzo w tym pomóc.
OK. Kolejny raz jestem Wam wdzięzna za pomoc. Dzięki serdeczne!!!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Wadium → ZATRZYMANIE WADIUM
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc