1

Temat: Zp-2 część ogólna

Kiedy wypełniacie proytokół Zp-2 część ogólna czy w trakcie prowadzonego postepowania czy już po otwarciu ofert? Zastanaaim się nad tym gdyż modyfikacjami siwz i ogłoszenimo zmianie ogłoszenia dokonałam zmiany przedmiotu zamówienia i teraz nie wiem co powinnam wpisac w tym protokole czy opis przed zmianami czy tez po zmiananch?

2

Odp: Zp-2 część ogólna

Ja wpisuję zawsze pierwotny zapis o wszelkich zmianach świadczą inne dokumenty.

3

dzieki

4

A ja bym zmienił protokół stosownie do potrzeb. W końcu ma on odzwierciedlać stan faktyczny.

5

hubal napisał/a:

A ja bym zmienił protokół stosownie do potrzeb. W końcu ma on odzwierciedlać stan faktyczny.

hubal, a co z 96.1, chyba pozostaje w przecznosci z tym co piszesz. Jak ma to zrobić - korektorem?

6

Ja zostaję przy swoim, o zmianach informują inne dok.

7

MIRAS napisał/a:

hubal, a co z 96.1, chyba pozostaje w przecznosci z tym co piszesz. Jak ma to zrobić - korektorem?

Doprawdy nie rozumiem - może z powodu gorąca, nie widzę żadnych sprzeczności i podtrzymuję swoje zdanie: protokół ma odzwierciedlać stan faktyczny (w całości).

8

Marcel napisał/a:

zmianach informują inne dok.

No to dobrze byłoby dopisać w protokole wzmiankę o tych zmianach.
Na razie uważam, że protokół kończy sprawę, zestawia podstawowe informacje,  jest tylko jeden i jest wiarygodny. Nie dopuszczam myśli, że protokół ma niedopowiedzenia i  trzeba w każdym przypadku zakładać przeglądanie całej dokumentacji w celu znalezienia kompletu tych innych dokumentów.