Temat: art. 87 ust. 2 pkt 2) i 3)
Prowadzę przetarg na olej opałowy. W opisie sposobu obliczenia ceny podałam wzór wypełnienia formularza ofertowego. Wykonawcy mięli podać cenę hurtową producenta (ch) netto, współczynnik korygujący (Wk) i cenę sprzedaży netto (Cs). Podałam wzór na Wk, czyli sprzedaż netto dzielona przez cenę hurtową netto.
W trzech ofertach źle mi policzyli Wk, z tym, że Vat i cena ofertowa brutto jest dobrze policzona, ponieważ Wk miało być policzone z dokł. 4 miejsc po przecinku, a cena ofertowa do 2 miejsc (tak jak chciałam). Czy mogę poprawić Wk na podst. 87 ust. 2 pkt 2?
Te Wk jest istotne, bo o ten wskaźnik będzie w ciągu roku cena wzrastała / malała w zależności od ceny hurtowej.
Natomiast jeden z wykonawców dał Wk - 2 miejsca po przecinku, a miał 4 - czy mogę poprawić na podst. 87 ust. 2 pkt 3? i powiadomić go. Zaznaczam, że różnica i w jednym i w drugim przypadku jest mała tego Wk (np. (0,9963 a ma być 0,9641, albo 1,05 a ma być 1,0493). Ceny ofertowe jak zaznaczyłam na wstępie nie zmienią się przy poprawkach.
Zapraszam do dyskusji.