1 (edytowany przez KARI 2010-08-19 11:36:12)

Temat: termin na odpowiedzi na pytania

Jeżeli termin otwarcia ofert, w PN poniżej progów upływa 25.08. to czy osttnim dniem na odpowiedź  jest 23.08?

2

Odp: termin na odpowiedzi na pytania

Ponawiam pytanie. Mamy skomplikowaną kwestię, gdzie wypowiedzieć musi się projektant, oczywiście trochę mu się schodzi, więc czas mija i za chwilę może być za późno, żeby odpowiedzieć. Co się dzieje jeżeli zamawiajacy nie odpowie w terminie - czy są jakieś sankcje w PN poniżej progów?

3

A co  jeżeli zamawiajacy nie odpowie w terminie, czy przedłużenie terminu składania ofert to dobry pomysł?

4

moim zdaniem termin upływa 23.08 - a przedłużyć to Marcel miałeś na myśli termin składania ofert?
co się stanie jak Z. nie odpowie w terminie - nic, zostanie naruszona ustawa
ja umieściłabym na stronie informacje (już teraz) że w związku z pytaniem W. do siwz zostaną wprowadzone zmiany dot. dok.proj. niezwłocznie po uzyskaniu odp. od projektanta

5

a pomóżcie i mi bo pierwszy raz mi sie to zdarza, przetarg ogłoszony 11.08.2010 termin składania 26.08.2010 zapytanie wpływa 19.08.2010, przetarg nieograniczony poniżej progów, moim zdaniem nie musze odp ale jakie jest wasze zdanie?

6

Marcel możesz mi wytłumaczyć dlaczego?

7

ponieważ połowa z 15 dni mija 8 dnia więc do końca 8 dnia jest w terminie - czyli do k. dnia 19.08

8

a co do tematu KARI to:
otwarcie 25.08 - i liczymy od tyłu:
pierwszy dzień to 24.08 drugi to 23.08
no i tyle

9

ok dzięki za odp.

10

Gdzieś utraciły się moje wcześniejsze posty, lecz zgadzam się z danung jeżeli chodzi o termin 23.08, cały czas chodził mi termin składania ofert 24.08 wink